Siswoo, Eton a Unitone: zajímavé čínské smartphony z MWC 2015

1

V minulém přehledu čínských smartphonů z MWC 2015 jsme si představili značky Boway a Ubtel, dnes se zaměříme na další zajímavé a pro našince neznámé výrobce, a to Siswoo, Eton a Unitone. I ty nabízejí zajímavé kousky, které zaujmou jak svým vzhledem, tak také funkční výbavou. Opět se ale jedná zejména o zástupce střední třídy.

Během „mobilního svátku“ MWC 2015 v Barceloně jsme vás zásobovali množstvím informací o světoznámých výrobců smartphonů, respektive o jejich vlajkových lodích pro rok 2015. Vše se ale netočilo pouze kolem špičkových smartphonů, svoji pozornost si chtěli utrhnout i méně známí čínští výrobci. Na veletrhu se objevila neuvěřitelné množství všemožných značek, které jsou, troufneme si říci, pro většinu běžných uživatelů, naprosto neznámé. Byla by ale velká škoda je jen tak přeskočit, minimálně už jenom proto, že tento ročník byl bohatý na opravdu zajímavé kousky. A to ne pouze co se poměru výkon/cena týče, některé smartphony se pyšnily tak luxusním designovým pojetím, že by se za ně nemusel stydět ani mnohem známější výrobce chytrých mobilních telefonů.

MWC 2015
MWC 2015

V dnešním článku se zaměříme rovnou na tři pro našince méně známé značky, konkrétně na výrobce Siswoo, Eton a Unitone. Spojujícím faktorem všech značek je nabídka na první pohled vyspěle vyhlížejících smartphonů v různých kategoriích výbavy, ale také designu. Zmínění výrobci zapracovali u většiny svých vybavenějších modelů na eliminaci rámečků okolo displeje, čímž vyvolávají dojem exkluzivity a subjektivně tak působí opravdu povedeným dojmem. A to ne pouze v tiskových materiálech, ale (jak se můžete sami přesvědčit) také v reálu. Potěšující zprávou je také fakt, že čínští výrobci nezůstali pouze u povedeného designu, zaměřili se také na funkční výbavu, kterou spadají do vyšší střední třídy.

Siswoo

Siswoo

Siswoo i8

Siswoo i8 se nijak netají inspirací iPhonem od Applu, tedy alespoň co se přední strany týče. Kromě zajímavého designu nabídne také zajímavou funkční výbavu, kterou se řadí do vyšší střední třídy. Disponuje totiž osmijádrovým procesorem MediaTek MT6752 s taktem 1,7 GHz, procesor je navíc postaven na 64bitové architektuře. Procesoru sekundují 2, respektive 3 GB operační paměti RAM, záleží na konkrétní verzi. Rozdíl je také v interní paměti, ta může být buď 32GB (2 GB RAM) nebo 64GB (3 GB paměti RAM). Slot pro paměťové karty zde ale nehledejme. Na druhou stranu se Siswoo i8 pyšní slotem pro dvě SIM karty, což jistě potěší.

Siswoo

Z dalších funkcí můžeme zmínit podporu LTE (FDD B3, B7 a B20), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 13Mpx fotoaparát a 8Mpx sekundární fotoaparát nebo 5palcový displej s HD rozlišením. Model i8 nabídne baterii s kapacitou 2 000 mAh, což by vzhledem k úspornému procesoru a nižšímu rozlišení displeje mohlo zajistit alespoň jednodenní výdrž baterie. Uvnitř samozřejmě nalezneme operační systém Android ve verzi 5.0 Lollipop.

Siswoo R8 Monster

Dalším zajímavým kouskem z nabídky Siswoo je model R8 „Monster“, který nabídne 8jádrový procesor MediaTek MT6595 s taktem 2,0 GHz postavený na 64bitové architektuře, 5,5palcový IPS TFT displej s FullHD rozlišením nebo také podporu LTE sítí (Band 3, 7 a 20). Opět potěší podpora Dual SIM, k dispozici jsou 3 GB paměti RAM. Co se týče fotoaparátů, přední nabídne nadstandardní rozlišení 5 Mpx, ten hlavní pak dokonce 13 Mpx.

Siswoo

Baterie nabídne již lepší kapacitu 3 350 mAh, což se jistě hodí. Integrovaná paměť o kapacitě 32 GB působí dostatečně, opět ale chybí slot pro paměťové karty microSD. Trochu s podivem je dosazení starší verze systému Android, konkrétně 4.4. KitKat. Designově se již novinka iPhonu nepodobá, což jistě mnoho zákazníků osloví více než pouhé kopírování. K dispozici bude rovnou ve dvou barevných variantách, a to klasické bílé a černé.

Siswoo R9

Jedním z nejvybavenějších a zároveň i nejzajímavějších telefonů v nabídce je model R9, který se pyšní osmijádrovým procesorem MediaTek MT6752M s taktem 1,7 GHz (64bitová architektura), 3 GB paměti RAM a 32GB interní pamětí. Zaujme také 5,5palcový IPS FullHD displej, nejzajímavější prvek je však zadní E-Ink displej s úhlopříčkou 5 palců. Fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx a nachází se hned nad zadním displejem, přední fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx, kvalitní selfie snímky jsou tedy téměř zaručeny.

Siswoo

Z dalších funkcí můžeme zmínit podporu LTE (opět band B3, 7 a 20), Dual SIM, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Verze operačního systému je Android 5.0 Lollipop, baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh. Novinka je opět dostupná ve dvou barevných variantách (černá a bílá) a po designové stránce se dozajista jedná o jeden z nejoriginálnějších modelů této značky.

Eton

Eton

Eton I95

Nejzajímavější smartphone značky Eton je bezesporu model s označením I95 (že by už konečně nastala doba jednoduchého označení?). Tento model zaujme téměř neznatelnými rámečky vedle svého 5,5" HD displeje. Z dalších funkcí stojí za vyzdvihnutí 13Mpx primární fotoaparát a 5Mpx fotoaparát pro pořizování selfie snímků. O výkon se zde stará čtyřjádrový procesor MediaTek MT6732 s taktem 1,3 GHz, tomu sekundují 2 GB paměti RAM a 16 GB interní paměti, tu lze i nadále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB.

Eton

Zaujme rovněž podpora LTE (1 800/2 100 a 2 600 MHz), FM rádia a OTG. Baterie nabídne nadprůměrnou kapacitu 4 000 mAh, verze operačního systému je 4.4 KitKat. Novinka bude k dispozici pouze v jednom barevném provedení, potěší také tenkost celého zařízení, která se ustálila pod hranicí 8 milimetrů.

Unitone

Uninote

Unitone L81 LTE

Za nabídky společnosti Unitone můžeme vyzdvihnout model s označením L81 LTE, což je v podstatě i vrcholným modelem této společnosti. Ten nabídne čtyřjádrový procesor MediaTek MT6582, 2 GB paměti RAM a 16 GB interní paměti. Tu lze navíc rozšířit i pomocí paměťových karet microSD. Z nabídky potěší podpora LTE (band B3/B4/B7/B20), 5palcový displej s HD rozlišením, 8Mpx fotoaparát a 2Mpx fotoaparát pro pořizování selfie snímků.

Unitone

Baterie nabídne kapacitu 2 200 mAh, potěší přítomnost Bluetooth 4.0, asistované GPS nebo také FM rádia. Zvídavému oku jistě neunikne podobnost s modelem Xperia Z3 od Sony, a to ne pouze provedením bočnic, ale také prostředím, které je postaveno na operačním systému Android 4.4 KitKat. Poslední potěšující vlastností je podpora Dual SIM.

Unitone L81 LTE

Závěr

Co říci závěrem? Opět se potvrdilo, že i vcelku neznámé čínské značky mohou příjemně překvapit. Dnes představené smartphony rozhodně nepatří mezi špičková zařízení, která by nějak mohla konkurovat modelům z vyšší střední třídy, nebo snad dokonce vlajkovým lodím, přesto se ale jedná o zajímavé alternativy k zavedeným značkám, navíc s povedeným designem, který jednoznačně dokáže zaujmout. U značky Siswoo se navíc jedná o zajímavou kombinaci luxusního designu a nadprůměrné funkční výbavy. Měla by taká zařízení úspěch i na tuzemském trhu? Podle našeho názoru dozajista ano.

Diskuze ke článku
Jirka
Je dobře, když má člověk na výběr. U nás nikdo nekupuje nic jiného než Samsung, LG, htc nebo Iphone.
Já osobně preferuji neznámá zařízení už jen kvůli tomu, abych ostatním předvedl, že nemusí za dobře vybavený telefon platit dvacet tisíc.
Osobně teď vlastním Umi Zero a jsem nad míru spokojen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze