Lenovo Pocket Projector na MWC 2015: až 110" do kapsy

7

MWC 2015 nebylo pouze o nových telefonech a tabletech. Vyzkoušet jsme si mohli další zařízení – a to od virtuální reality, přes čtečky biometrie oka až třeba po kapesní projektory. Na jeden takový jsme narazili na stánku Lenovo. Podívejte se s námi na projektor, který zvládne zobrazit 110palcový obraz a může s vámi cestovat i v kapse.

Lenovo Pocket Projector skutečně dostává svým rozměrům. 10,5 × 10 × 2,5 cm a 170 gramů je na projektor opravdu málo a slovo kapesní je rozhodně namístě. Co ovšem tak malý projektor zvládne?

Lenovo Pocket Projector

Design projektoru byl navržen tak, aby maximálně šetřil místem. Samotný projektor lze rozdělit do dvou částí – lampu s nastavitelným úhlem promítání a zbytek projektoru s ovládacími tlačítky. Ovládací tlačítka zřejmě každému připomenou staré herní konzole, které měly podobné rozložení kláves. Pro nás je ale zajímavější část se samotnou lampou, ta lze totiž nastavit až do 90stupňů a promítat můžete třeba na strop. Variabilita nastavení je skutečně široká.

Samotná lampa má svítivost 50 lumenů, to by mělo stačit na šerou místnost, kontrast 1 000:1, rozlišení obrazu 854 × 480 bodů a úhlopříčku obrazu až 110 palců. Projektor má v sobě baterii, která by měla vydržet 2,5 hodiny promítání. Lenovo Pocket Projector by tak měl zvládnout i celý film. Nejen u filmu oceníte také reproduktory, které jsou v projektoru zabudovány. Jak ale promítat? K promítání lze využít bezdrátové technologie DLNA i Miracast. Projektor disponuje také microUSB konektorem a slotem pro paměťové karty o kapacitě až 32 GB. Ke komunikaci s projektorem lze použít Android ve verzi 4.3 a novější, iOS nebo Windows Phone.

Lenovo Pocket Projector zaujme každého, kdo hodně cestuje a potřebuje promítat pracovně nebo i čistě pro zábavu. Nejen na cestách si tak můžete promítnou obraz až s úhlopříčkou 110 palců, který vychází s kompaktního zařízení. Cena by se měla pohybovat kolem 6 000 Kč a v obchodech by se měl kapesní projektor nacházet již tento měsíc.

Diskuze ke článku
Dan
Na co je mi 110" s tak ubohým rozlišením, je to k ničemu... při takové úhlopříčce, je FHD nutnost...
Standa
Pro mě naopak ideál. Ne v každé seminárce je projektor, a když přednáším, musí se někdy složitě měnit místnosti. Tento miniprojektor tenhle problém řeší naprosto dokonale.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze