Koncept GoClever Quantum Colour: barvičky v hlavní roli

5

Jaro je tady a všechno kolem září jasnými barvami. Toho se chytila také společnost GoClever a přišla na svět s novým konceptem, u kterého sází především na různé barevné kombinace. Základem je cenově dostupný telefon nižší třídy, který si zákazník bude moci upravit k obrazu svému.

GoClever je společnost, která u nás není na poli mobilních telefonů příliš známá. I proto se výrobce snaží zaujmout, jak jen to jde. Důkazem toho je nejnovější nápad této společnosti, neboli umožnit zákazníkům upravit si svoje zařízení podle vlastních preferencí.

GoClever Quantum 400

Ve většině případů, když si zakoupíte nový mobilní telefon, tak v základním balení najdete jen nejnutnější věci, dokonce i sluchátka už v dnešní době začínají být nadstandardem. Naproti tomu GoClever se rozhodl jít opačnou cestou. Pokud si totiž pořídíte telefon této značky v barevném konceptu „The Colour Concept“, vaše základní balení bude obsahovat tři kusy barevných zadních panelů, pogumované rámečky a dokonce i sadu ochranných folií pro displej.

Pojďme se ale ještě podívat, k jakému zařízení vlastně dostanete takovou nadílku. Tady už sláva končí, i když jak pro koho. Samotný telefon se jmenuje GoClever Quantum 400 a spadá spíše do nižší třídy, nabídne 4" IPS displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, 512 MB RAM nebo 4 GB vnitřního úložiště. Fotoaparát rozhodně nebude silná stránka tohoto modelu, disponuje totiž čočkou s rozlišením 2 Mpx. Přední kamerka má pak základních 0,3 Mpx. Zařízení si také poradí se dvěma SIM kartami. Operační systém je zde ve verzi Android 4.2 Jelly Bean a výrobce slibuje svižné prostředí a dostatečný výkon pro multitasking. Ještě zmíníme, že kapacita baterie je dostačujících 1 600 mAh.

Technické parametry GoClever Quantum 400

Kompletní specifikace
Konstrukce117 × 63 × 11,2 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200)
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz, GPU: Broadcom VideoCore 4
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2014, 2 599 Kč

A co cena? Dokáže se tento zajímavý koncept prosadit vůči konkurenci? Posuďte sami – doporučená koncová cena zařízení spolu s veškerým příslušenstvím je stanovena na 2 599 Kč. Pokud se vám v průběhu článku tento telefon zalíbil, ale netrpíte potřebou vlastnit sbírku přídavných krytů, k dostání je verze i bez barevných doplňků.

Diskuze ke článku
123123
"GoClever je společnost, která u nás není na poli mobilních telefonů příliš známá. ,, Ta je známá až až. Reklamacema.
folie
Já nevím ale když si koupím telefon placku tak si na záda nalepim jakoukoliv folii za dvacku z obi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze