Klesá zájem o iPhone 5? Apple snižuje objednávky dílů na polovinu

9

Podle amerického deníku Wall Street Journal snížila společnost Apple v prvním čtvrtletí objednávky displejů pro iPhone 5 zhruba na polovinu toho, co původně očekávala. Zároveň klesly objednávky i dalších komponent pro tento telefon. Nedaří se prodávat iPhone 5, tak jak si Apple původně naplánoval?

Spekulace, které se objevily minulý měsíc po zprávách analytiků, že Apple snížil objednávky displejů pro iPhone 5 hovoří o tom, že je poptávka po iPhone 5 slabší, než Apple původně očekával. To vše způsobilo, že akcie Applu zamířily dolů. Jak však upozorňuje ekonomický server Business Insider, důvody, proč Apple snížil objednávky, mohou být jiné.

Podle něj je možné, že za poklesem objednávek je to, že výroba iPhone 5 šla lépe, než se čekalo, a v tuto chvíli má Apple dostatek přístrojů, aby uspokojil poptávku, a zároveň nechce zbytečně vyrábět na sklad. Někteří analytici také spekulují, že Apple plánuje uvést na trh jeden nebo více modelů dalších. Pověsti o novém iPhonu byly částečně zodpovědné za pokles akcií Applu loni v červenci a je možné, že se tak děje i nyní. Kromě faktu, že Apple výrazně snižuje objednávky komponent, je tak zbytek jen spekulace a můžeme jen hádat, co za tím stojí.

TIP: Recenze Apple iPhone 5 – Krásný, štíhlý a výkonný

Technické parametry Apple iPhone 5

Kompletní specifikace
Konstrukce123,8 × 58,6 × 7,6 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A6, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX543MP3
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 10
Akumulátor1 440 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2012,

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
denikl
kolega si ho chtel koupit ma Iphone2 a chtel povysit. Koupil 3 kusy vsechny musel reklamovat, nejdriv poskrabana zada, pak vadne pixely a nakonec skrabanec na prednim skle. To uz na nej bylo prilis, a nechal si vratit penize. Telefon za 17 musi byt designove dokonaly a nesmi vykazovat zadne vady kdyz ho rozbalim , jestli tomu tak neni, maji to prodavat jako druhou jakost za polovicni cenu. Asi by se to prodavalo lip kdyby nebylo tolik zmetku.
Jirka
Mě se líbí ze se to stejně všechno vyrábí v číně, někdo si koupi iphone a machruje joo ja mám iphone z ameriky to je poctivá práce. Jenže milankove ono se to všechno vyrábí v číně z čínských dílů a sjíždí to o kus dál z linky jako teď huawei nebo zte co dělá ted telefony :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze