ZTE AXON 20 5G s fotoaparátem pod displejem klepe na dveře. Takhle bude fotit

3× aktualizováno
ZTE AXON 20 5G s fotoaparátem pod displejem klepe na dveře. Takhle bude fotit
Fotografie: weibo.com
  • Bude se jednat o model ZTE AXON 20 5G
  • K poodhalení přispěl samotný prezident značky ZTE
  • Ve výbavě se objeví Snapdragon 765G nebo velký OLED panel
  • Premiéra proběhne 1. září.

Aktualizováno 28. 8. 2020

ZTE se připravuje na představení přelomového smartphonu AXON 20 5G. Na weibo.com byla zveřejněna selfie právě z něj a nutno říci, že vypadá velmi dobře. Zdá se, že si výrobce poradil s propouštěním světla skrze OLED displej do čelního fotoaparátu. ZTE údajně do celkem 7 vrstev implementovalo speciální antireflexní vrstvu, která maximalizuje propustnost světla a současně uchovává kvalitní obrazové podání displeje.

ZTE AXON 20 5G

Aktualizováno 24. 8. 2020

Ni Fei, prezident společnosti ZTE, na weibo.com zveřejnil první render ukazující ZTE AXON 20 5G. Můžeme se tak podívat na vůbec první telefon, který nabídne fotoaparát schovaný pod displejem. Působivě vypadají tenké rámečky kolem displeje či modul se čtyřmi fotoaparáty na zadní straně.

ZTE AXON 20 5G

Aktualizováno 17. 8. 2020

Skrze weibo.com ZTE informuje, že představení modelu AXON 20 5G proběhne 1. září tohoto roku. Připomeňme, že půjde zřejmě o vůbec první telefon s čelním fotoaparátem schovaným pod displejem. Potvrzuje to například i únik prostřednictvím čínského certifikačního úřadu TENAA, kde je vidět zařízení bez výřezu, průstřelu i výsuvné kamerky.

ZTE AXON 20 5G

Půjde o velmi dobře vybavený telefon. Nabídne Snapdragon 765G, až 12GB RAM nebo 6,92palcový OLED displej s Full HD+ rozlišením. Podporovány budou sítě 5G a na zadní straně se objeví čtyři fotoaparáty, Hlavní 64megapixelový, 8megapixelový ultraširokoúhlý, 2megapixelový makro snímač a 2megapixelový portrétní. Čelní snímač pod displejem má mít 32 megapixelů. Čtečka otisků prstů bude samozřejmě přímo v displeji a baterie nabídne kapacitu 4 200 mAh.

Původní informace z 12. 8. 2020

V blízké budoucnosti se výrobci budou snažit o ukrytí čelního fotoaparátu pod displej, možná lépe řečeno za displej. Při běžné práci byste tak samotný objektiv vůbec neviděli. Prozatím bojují s velkou hustotou pixelů displejů a také nízkou propustností světla, která je nezbytná pro kvalitní výsledné fotografie.

ZTE A20 5G

Práci na prototypu před časem odhalilo čínské Oppo, avšak nyní se zdá, že pomyslným vítězem tohoto závodu se stane ZTE. Na weibo.com se objevil příspěvek od Ni Fei, prezidenta společnosti ZTE. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby v popisku nebylo psáno, že příspěvek byl přidán z doposud nepředstaveného ZTE A20 5G Screen. V příspěvku samotném o telefonu nic není, tudíž neznáme podobu ani případné fotografické schopnosti. Je pravděpodobné, že ZTE bude využívat displeje od firmy Visionox

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze