Technologický skvost, to je Nubia Z60 Ultra Photographer Edition

4
Technologický skvost, to je Nubia Z60 Ultra Photographer Edition
Fotografie: ZTE
  • Hlavní změnou je design zadní strany připomínající retro fotoaparáty
  • Výrobce také připojil umělou inteligenci Neovision AI pro zpracování fotek
  • Záznam 4K videa je umožněn se 120 snímky za vteřinu
  • Výkon obstarává Snapdragon 8 Gen 3

ZTE dříve patřilo mezi významné výrobce i na evropských trzích a je škoda, že tomu už tak není. Aktuálně je tahounem jeho nabídky v prosinci představený model Nubia Z60 Ultra, který se však dočkal poměrně vítaného vylepšení v podobě Photographer Edition. Ta nadále rozvíjí schopnosti fotografování a došlo i na dílčí úpravy designu.

ZTE Nubia Z60 Ultra Photographer Edition

Vzhled novinky se má dle výrobce, který novinku představil skrze sociální síť weibo.com, inspirovat u tradičních analogových fotoaparátů. Záda proto mají jinak sestaveny objektivy fotoaparátů a výrobce sáhl ke dvoubarevnému odlišení. Došlo dokonce i na různé materiály. Nechybí veganská kůže a speciální leptané sklo. Zaujme rovněž displej, který je plochý a má velmi malé rámečky. Na 6,8" AMOLED panelu operuje jemné rozlišení a 120Hz obnovovací frekvence. Maximální jas dosahuje až 1 500 nitů. Pod displejem je ukryta již 5. generace čelní kamerky s 12 megapixely. Telefon tak nemá žádný průstřel ani výřez.

Výkonu bude mít mobil na rozdávání, neboť je osazen procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, přičemž jej doprovází 16GB RAM LPDDR5X a 512GB interní paměť. Nepřekvapí ani, že se ZTE snaží po stránce prostředí, kdy je nasazen nejnovější Android 14 s nadstavbou od výrobce. K zabezpečení využijete například váš prst, respektive jeho otisk, nezbytná čtečka se nachází přímo v displeji.

ZTE Nubia Z60 Ultra Photographer Edition

U fotoaparátů lze nalézt softwarové změny. ZTE nasadilo umělou inteligenci Neovision AI, která je využívána nejen při samotném fotografování, ale taktéž při případných úpravách. Bude tak možné třeba mazat objekty na již uložených snímcích. Umělá inteligence promluví i do hovorů a překladů v reálném čase.

Samotné objektivy hlavních fotoaparátů zůstávají proti běžné verzi nezměněny. Hlavním fotoaparátem je tedy Sony IMX800 s 50 Mpx, senzorem o velikosti 1/1,49" a optickou stabilizací obrazu. Dále je k dispozici 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 120°. Nakonec je zde 64Mpx periskopový objektiv s možností 3,3× optického zoomu. Zajímavostí je, že všechny tři fotoaparáty umí nahrávat 4K video se 120 FPS. Hlavní snímač pak zvládá i 8K video se 30 FPS. V další výbavě vyčnívá i baterie s nadprůměrnou kapacitou 6 000 mA, dokonce je telefon i odolný dle IP68. V praxi mu tak nevadí spadnutí do vody a taktéž prašné prostředí.

Nubia Z60 Ultra Photographer Edition je nabízena výhradně s 16GB RAM a 512GB úložištěm, přičemž v tuto chvíli ji výrobce na čínském trhu nabízí za zhruba 16,5 tisíc korun i s daní. Nepadlo však ani slovo o mezinárodní dostupnosti.

Technické parametry ZTE Nubia Z60 Ultra Photographer Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce164 × 76,4 × 8,8 mm, 246 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,8" (2 480 × 1 116 px)
Fotoaparát50 Mpx, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen 3, , GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.4, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tak u nás už je jeho verze 60 Ultra ale za 27k.. být za 23k bylo by to skvělé.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Kdysi jsem Nubii měl. Výborně fotila a v pohodě. Jen to příslušenství, ale to už není takový problém.Teď jsem nad ní i uvažoval, protože jsem chtěl rovný displej,ale Samsung mě přesvědčil.
marián petrik
marián petrik
IMX800 má aj honor 70. je to už starší model. tak som zvedavý na porovnanie fotografií.
Mirec5050
Mirec5050
v dnešnej dobe hlavný objektív s rozmerom čipu 1/1,49 už je out!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze