Velký úspěch: zařízení s Chrome OS se v USA prodalo více než Maců

12

Přístroje využívající operační systém Chrome nabírají na své popularitě. Nyní dorazila zpráva, která potvrzuje, že se těchto produktů na americkém trhu prodalo v posledním čtvrtletí více, než počítačů Mac od Applu.

Android Chrome OS

Chromebooky stojí stále poměrně stranou zájmu vedle klasických přístrojů s Windows či operačním systémem Mac od Applu. Zajímavá čísla však dorazila z trhu v USA. Agentura IDC oznámila, že se zařízením s Chrome OS poprvé v historii podařilo v prodejích překonat konkurenční přístroje Mac od Applu. Těch se údajně během 1. čtvrtletí roku 2016 prodalo 1,76 miliónů kusů, zatímco Chromebooků bezmála 2 milióny kusů. IDC nicméně doplňuje, že značná část Chromebooků mířila do amerických škol, kde se stávají populární.

TIP! Acer Chromebook 14: hliníkový elegán s Chrome OS

Acer Chromebook R 11

Vzestup popularity Chromebooků by navíc nemusel být pouze dočasný. Google totiž potvrdil, že se do systému Chrome dostane obchod Google Play a uživatelé tak dostanou možnost instalovat všechny aplikace, které byly původně vytvořeny pro Android. Tato zásadní novinka by měla být veřejně nasazena během podzimu.

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Já bych si to taky koupil. Obyčejný malý notebook na chroustání internetu. Za málo peněz. Přesně tak, jak to je v USA. Tady ale stojí stejně jako klasický Windows notebook, takže úspěch nula.
K
Mac není operační systém.
OMFG
Velký úspěch: Škodovek se v ČR prodalo více než Audi
tomas
Tak to ma potom uspech aj wm. Ich sa predalo tiez zlomok celkovej predajnosti. Jee zaujimave ze pri google je to uspech a pri wm,wp je to neuspech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze