Kamarád do deště: testujeme nové chytré hodinky Amazfit T-Rex Pro

Kamarád do deště: testujeme nové chytré hodinky Amazfit T-Rex Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Hodinky mají snadno rozpoznatelný outdoorový vzhled
  • Chlubí se kvalitním AMOLED displejem
  • Příjemně se nosí na zápěstí
  • S ohledem na cenu nabízí bohatou výbavu

Amazfit se pomalu ale jistě stává nekorunovaným králem v segmentu levných chytrých hodinek. Důkazem budiž povedené modely GTR 2 a GTR 2e. Do jejich společnosti přichází novinka pyšnící se neohroženým názvem T-Rex Pro. Na první pohled je zřejmé, že se výrazně liší. Jedná se o chytré hodinky určené pro aktivní uživatele, kteří vyžadují opravdu zvýšenou odolnost. Hodinky jsou proto robustní, tlusté a s silně odolné proti vodě, takže vhodné i pro potápění.

Amazfit T-Rex Pro

Vzhled tedy rozhodně nezaujme ty, kteří hledají elegantní a spíše prémiový vzhled. T-Rex Pro vypadají jednoduše trošku obyčejně a plastové tělo tomu rozhodně nepřidává. Při prozkoumávání designu vás může zaujmout čtveřice bočních tlačítek, která je férově rozdělena na obě strany. Takový počet není na chytrých hodinkách běžný a hned si povíme, nač tu jsou. Ledacos napoví jejich popisky. Pravé horní tlačítko slouží k potvrzení voleb, to pod ním k návratu o úroveň zpět. Levý bok má na starost pohyb v prostředí. Ano, prostředí lze ovládat i jen výhradně tlačítky.

Displej je však plně dotykový, avšak v některých chvílích se možnost stisknout pouze tlačítko rozhodně hodí. Samotný AMOLED displej má úhlopříčku 1,3" a solidní rozlišení. Oceňuji dostatečně vysoký jas, který zajišťuje dobrou čitelnost i venku na ostrém slunci. Regulovat jej můžete vy, případně vše nechat na automatice. Zobrazovač je zapuštěn pod okolní úroveň těla hodinek, díky čemuž není nijak náchylný na případné odřeniny.

Amazfit T-Rex Pro

Za vyzdvihnutí stojí i propracovaný režim Always-On, kdy můžete mít neustále na očích vše potřebné. Amazfit dokonce dává na výběr typ zobrazení. Můžete zvolit jen nenápadné analogové či digitální hodiny. Existuje však i možnost využít Always-On právě zvoleného ciferníku, a mít tak na očích nejen čas, ale i klidně další měřené hodnoty.

Ačkoliv jsem se zprvu bál, že se hodinky kvůli výraznější tloušťce budou méně pohodlně nosit, opak je pravdou. Již po několika dnech o nich na zápěstí téměř nevím. Vyhovuje mi také prostředí a na mysli nemám jen dvojí možností ovládání. Je přehledné, animované a především plynulé. Zpočátku můžete být zaskočeni absencí češtiny, avšak stačí jen vše nastavit v doprovodné aplikaci Zepp a hodinky s vámi již budou komunikovat česky.

Amazfit T-Rex Pro

U chytrých hodinek je vždy velmi diskutovaná jejich výdrž. V útrobách nových T-Rex Pro je baterie s kapacitou 390 mAh. Amazfit udává, že při typickém používání zvládnou hodinky 18 dní, při náročném polovinu. K první hodnotě se určitě nemám šanci dostat, druhá je však reálně dosažitelná. Ve výsledku tak výdrž rozhodně nebude slabou stránkou.

Amazfit T-Rex Pro

Konstrukce47,7 × 47,7 × 13,5 mm, 59,4 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,3" (360 × 360 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, NFC
Akumulátor390 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze