Kaktus představil nové tarify Neřešto. S neomezenými daty zůstal na půli cesty

Kaktus představil nové tarify Neřešto. S neomezenými daty zůstal na půli cesty
Fotografie: Kaktus
  • Tarify Neřešto vyjdou na 300 Kč, respektive 400 Kč za větší porci dat
  • Operátor u neomezené části dat nesmyslně výrazně zpomaluje rychlost stahování na 2 Mb/s
  • Tarif Neřešto může získat každý

Nejen virtuální operátor Kaktus byl na sklonku června nucen kvůli síťové neutralitě přistoupit ke zrušení zvýhodňování přístupu k určitým internetovým službám. Konkrétně šlo například o neomezený datový balíček, který se vztahoval jen na vybrané druhy sociálních sítí. Tato změna nejvíce dopadla na tarify Neřešto, které byly právě na zvýhodňování postaveny. Oblíbený virtuál se však dokázal přizpůsobit a dnes tarify Neřešto představil v pozměněné podobě.

Kaktus

Vcelku dle očekávání operátor přistoupil k tomu, že neomezená data nebude limitovat jen na některé druhy sociálních sítí, ale jednoduše je zpřístupní na cokoliv. Nesmíme ale zapomínat, že žijeme v České republice, kde operátoři, bohužel i ti virtuální, nejsou zrovna vstřícní vůči uživatelům. Neomezená data v tarifech Neřešto jsou totiž zpomalena na pouhé 2 Mb/s při stahování i nahrávání. Bude tak nutné počítat, že videa se budou dlouho načítat. Jedním dechem nicméně dodejme, že ani běžná rychlost není žádný zázrak, Kaktus totiž garantuje maximální rychlost jen 15 Mb/s při stahování a 5 Mb/s. Nároční uživatelé se tak Kaktusu vyhnou obloukem.

Kaktus

Nové tarify Neřešto jsou dva. Za 300 Kč získáte balíčky 100 minut a 100 SMS do všech sítí, dále datový balíček 6 GB a navíc neomezená data na cokoliv, avšak velmi pomalou rychlostí. Za 400 Kč je vše stejné, až na základní datový balíček, který má 16 GB. Oba balíčky mají zcela zvlášť vyčleněný datový balíček pro roaming v rámci EU, který činí 10 GB (Neřešto za 300 Kč), respektive 14 GB (Neřešto za 400 Kč). Pakliže doposud využíváte původní tarify Neřešto s neomezenými daty na vybrané sociální sítě, nic se pro vás nemění, tarify vám zůstávají v platnosti za dosavadních podmínek. Jedinou změnou je drobná změna názvu tarifu v samoobsluze.

Závěrem dodejme, že tarify Neřešto nefungují jako klasické předplacenky, ale jsou svázané s vaší platební kartou, ze které každý měsíc odchází platba. Přesto máte i nějaký kredit, a to na doplňkové služby, jako jsou například Premium SMS či dokoupení extra porce dat. Z tohoto důvodu například u tarifů Neeřšto nemá takřka žádný smysl oblíbená Dobíječka Kaktusu, kdy byste porci kreditu zdarma navíc neměli jak využít.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze