Kabam přinese nové RPG ze světa Star Wars

Již tento podzim se dočkáme vydání nového RPG ze světa Star Wars. Tentokrát ponese podtitul Uprising a přiblíží nám dobu mezi filmy Návrat Jediho a Síla se probouzí. Vžijeme se do role odboje, který ještě nemá vyhráno a musí se vypořádat se zbytky původního Impéria. Hlavní předností hry má být online kooperace s přáteli a dalšími hráči.

Star Wars: Uprising

Disney se snaží z oživení značky Star Wars vytěžit co nejvíc. Toto oblíbené universum má také, zdá se, ještě co nabídnout. Nových her můžeme očekávat ještě hodně, ale vedle připravované konzolovky Battlefront se těšíme ještě na jednu. Tou má být Star Wars: Uprising od Kabam.

Uprising nás přenese do období mezi filmy Návrat Jediho a Síla se probouzí, který do kin přijde již o těchto Vánocích. To nabízí spoustu prostoru pro dosud nevyprávěné příběhy. A hra se zaměří na boj proti tomu, co ještě zbylo z původního Impéria. Hráči se tedy ujmou té dobré strany a temná strana síly zůstane jen jako úhlavní nepřítel. Podíváme se do známých prostředí – nechybí Hoth, těžební kolonie Burnin Konn nebo Cloud City.

Toto RPG spojí hráče, protože se silně zaměří na online funkce. To znamená, že se hráči budou podílet na jednom příběhu. Autoři slibují masivní svět, ve kterém se budete moci přidávat k ostatním, společně navštěvovat planety a vyrážet na mise. S tím souvisí také kooperativní režim, který bude dle všeho hlavním módem. A to samozřejmě v reálném čase, kdy budete procházet misi společně s přáteli.

To by mohlo zavánět průšvihem. Uklidňovat nás může, že Kabam k vývoji přizval několik známých tváří, které mají se světem Star Wars dostatečné zkušenosti. Mezi nimi je například Daniel Erickson, kreativní ředitel vývoje Star Wars: The Old Republic, nebo Danny Keller z vývoje Star Wars: The Clone Wars.

Důležitou součástí bude tvorba vlastní postavy. Hra nabídne možnost poskládat si hrdinu z velkého množství dostupných předmětů. Údajně se máme dočkat možnosti přiblížit se známým postavám (jako je Boba Fett či Han Solo) nebo si vytvořit neznámého hrdinu čistě podle sebe. Kromě toho potkáme spoustu zajímavých postav. Třeba komandéra Bragha, který vede obávané Purge Troopers. Na něj si budete muset dát velký pozor, protože s rebely nemá žádné slitování a vyžívá se ve způsobování bolesti.

Star Wars: Uprising

Další postavou je třeba Deathstick, proslulá vražedkyně, která se z obyčejné pouliční zlodějky vypracovala na absolutní vrchol a málokdo se s ní touží setkat. Můžeme předpokládat, že hráči se s ní potkají chtě nechtě. A pak je tu ještě Riley, kterou ovlivnilo osiřelé dětství. Má mechanickou nohu, což ji sice omezuje, ale ona z ní umí udělat přednost

Abyste si nemysleli, v této hře nebudete hrát jen za rebely. Hra slibuje minimálně tři frakce. Rebelové jsou značně rozdrobení na místní organizace sestávající převážně z dělníků. Pak je tu společnost překupníku, která zahrnuje pašeráky nebo žoldáky, kteří si chtějí především zachovat svou svobodu. A nakonec to jsou překvapivě urození, kteří byli impériem téměř utlačeni. Nyní se snaží pomoci při návratu pořádků do doby předimperiální.

Pokud vás hra zaujala, tak se můžete předregistrovat, čímž získáte speciální výhody, o kterých můžete už nyní hlasovat. Během následujících týdnů bude probíhat uzavřené testování a oficiální vydání je naplánováno na podzim tohoto roku. Hra vyjde zdarma pro Android a iOS.

Star Wars: Uprising

Zdroje: playstarwarsuprising.com, polygon.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze