Jsou modulární telefony slepou uličkou? Facebook si to zřejmě nemyslí

3
Jsou modulární telefony slepou uličkou? Facebook si to zřejmě nemyslí
  • O modulární telefon se již pokoušelo více společností
  • Zřejmě na něm pracuje dle patentu také Facebook

Dle nejnovějších informací to vypadá, že Facebook zkoumá možnosti modulárních zařízení. Nasvědčuje tomu Facebookem podaný patent na „modulární elektromechanické zařízení“, které má umožnit uživatelům snadno vyměnit některé komponenty. Facebook patent doposud nijak nekomentoval a nelze tak s určitostí říci, co se chystá, nicméně v patentu je konkrétně zmíněn chytrý telefon nebo reproduktor. Zde přiložený obrázek pochází přímo z patentu a částečně odhaluje, jak by takové zařízení mohlo vypadat.

Facebook
Nákres modulárního zařízení v patentu od Facebooku

V souvislosti s modulárním telefonem Facebooku nelze nevzpomenout nadějný projekt Ara od Googlu, který je však již minulostí. Google vývoj takového zařízení ukončil. S modulárností, byť menší, to zkoušelo loni také LG se svým vlajkovým modelem G5. Bohužel šlo opět o slepou uličku, kdy se moduly málokde dostaly do prodeje a jejich výměnnou trpěla samotná konstrukce zařízení. Jihokorejský výrobce následně modulárnost také opustil. Až následující měsíce ukáží, zda se tuto kategorii podaří oživit Facebooku.

Zdroje: pdfaiw.uspto.gov, androidauthority.com

Diskuze ke článku
ANO
V dnesni dobe by bylo asi modularni revoluci, kdyby slo vymenit aspon baterku:o))))
Jinak modularni telefony zkrachovaly na tom, na cem je zalozeny cely "uspech" androidu a sice v naproste nemodularite, kdy k takove veci jako SW aktualizace je zapotrebi koupit novy telefon a dokud to bude vyrobcum beztrestne prochazet, tak by vymena komponent za lepsi, byla jen srani si do vlastniho hnizda. Se podivejte jak skoncily PC, kdy na 10+ let stary kram lze nainstalovat nejnovejsi OS a kdyz do toho koupite SSD, tak je i ~10 let stara i7ka 10x rychlejsi nez bezny novy kancelarsky pocitac a asi 1000x rychlejsi nez nejrychlejsi telefon .... proc by lidi kupovali novy pocitac 2x do roka jak telefon s lamadroidem? Ale i tomu brzo odzvoni, takze se mozna nejakych modularnich telefonu (aspon co se tyce vymeny baterky, pripadne OS) dockame .... jinak nejake vymeny CPU, kamer a podobne, to je samozrejme naprosty nesmysl .... mobil je ultrakompaktni zarizeni. Se podivejte na notebooky, ktere jsou nepomerne vetsi a taky nikdy nebyla zadna snaha je udelat modularni, protoze by neumerne narostly .... cela ARA byl proste nesmysl stejne jako jejich bryle. Stacilo by otevrit oci, podivat se okolo a zjistit, ze to nikdy nefungovalo ani na vetsich zarizenich, tak jak by to mohlo fungovat u mobilu??? Mohli usetrit miliony a kopec ostudy ..... https://www.youtube.com/watch?v=LxJUchXc2EI
Multimiliardova firma prijde s takovou prezentaci, u ktere by se jim vysmali i na pololetni praci na stredni prumyslovce:o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze