Jednoduchý střih videí jednou rukou s aplikací Filmr

Android aplikace týdne
6
Jednoduchý střih videí jednou rukou s aplikací Filmr
  • Jedná se o aplikaci, pomocí které můžete přeměnit vaše klipy či obrázky do jednoho videa
  • To vše velmi jednoduše a rychle, přičemž díky intuitivnímu ovládání lze aplikaci používat pohodlně i jednou rukou
  • Aplikace je kompletně zdarma a pokud se chcete zbavit vodoznaku, stačí se podívat na jednu reklamu

Pokud natáčíte rádi videa, ale chtěli byste si s nimi přímo v mobilu později i trochu pohrát a sestříhat si je třeba pro sociální sítě, máme pro vás dnes zajímavé řešení. Jmenuje se Filmr a je to velice prostý editor videí, který může používat skutečně úplně každý.

Filmr – Android aplikace týdne

Hned po instalaci si stačí jen vybrat, zda si chcete natočit videa přímo v aplikaci, nebo si vybrat videa či fotky z paměti telefonu. Potom musíte nechat aplikaci nějaký čas na zpracování všech materiálů, který se samozřejmě liší v závislosti na kvalitě a kvantitě obsahu, který chcete editovat. Výsledný klip můžete udělat z videí, fotek či kombinace obojího.

Filmr: Jednoduchý Editor Videí pro Fotky, Hudbu AR

Jakmile konečně aplikace vše přechroustá, můžete začít se střihem. Lze oříznout videa, abyste dostali jen ty nejzajímavější části, které chcete ukázat, a také měnit pořadí jednotlivých klipů, abyste si poskládali záběry podle sebe. Dále lze upravit rychlost videí a docílit tak třeba efektnějších zpomalených záběrů. Snadno také rozdělíte klip na víc částí, čímž vytvoříte další stopu. Samozřejmě můžete klipy i kopírovat a otáčet.

Chybět nemůže náhled přes celou obrazovku, ale především vždy pamatujte, že tohle není klasický počítačový editor. Stopy pod sebou se tady totiž nepřekrývají, ale přehrají se vždy všechny za sebou. Pokud jste se tedy rozmysleli a už něco ve videu nechcete, tak to prostě jen vymažte. Když máte skladbu videa konečně za sebou, můžete přidat nějaký hudební podkres, ale nutné to samozřejmě není.

Filmr: Jednoduchý Editor Videí pro Fotky, Hudbu AR

V každém případě lze využít stahování nových písní přímo z aplikace, anebo vyhledáte svou hudbu z úložiště telefonu. Skladbu je možné opět ořezat, přidat si více stop a případně i kopírovat tu samou skladbu. Nyní už nezbývá než si vybrat poměr obrazu výsledného videa. Video může být orientované na výšku, na šířku a pro potřeby nejen Instagramu nechybí ani čtverec.

A máme hotovo. Teď už jen stačí vybrat, kam přesně chcete klip sdílet prostřednictvím nějaké aplikace, nebo zda jej chcete pouze uložit do telefonu. Upozorním jen, že video má v základu po vyrenderování vodoznak, ale toho se můžete zbavit zdarma zhlédnutím jedné reklamy.

Filmr: Jednoduchý Editor Videí pro Fotky, Hudbu AR

Ano, pokud chcete skutečně pořádně upravovat videa, tak vás Filmr nemůže oslovit, ale takovým uživatelům není ani určen. Je to zkrátka jednoduchý editor, ve kterém si můžete sestříhat krátké video na Instagram hezky rychle a třeba jen v jedné ruce. A navíc je zdarma, tak proč ho nezkusit.

Stáhnout Filmr: Jednoduchý Editor Videí pro Fotky, Hudbu AR

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
Zdenek
A jaká je výsledná kvalita po sestříhání? Rozlišení, bitrate, frekvence snímků ?
Řezňýk
Když stříháte jednou rukou, co pak děláte tou druhou?
anonym
já tak nějak nechápu, proč tu je apple a android aplikace týdne, když jich je 90% na obě platformy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze