Je to smůla? Huawei Mate 60 Pro se nepodívá za čínské hranice

13
Je to smůla? Huawei Mate 60 Pro se nepodívá za čínské hranice
Fotografie: Huawei
  • Telefon vyniká fotografickými schopnostmi
  • Zaujme i třemi průstřely displeje
  • Jeho předchůdce se přitom prodává třeba i na českém trhu

Huawei v úterý poměrně nečekaně představil vlajkový model Mate 60 Pro, který na první pohled zaujal. Ptáte se čím? Má neobvyklé tři průstřely displeje. Proč má novinka tolikrát děrovaný panel? Možná si vzpomenete, že v řadě Mate se Huawei soustředí na důkladné zabezpečení a nasazuje 3D skener obličeje. Nejinak je tomu letos u dnes prezentované novinky. Dva průstřely jsou zde právě pro trojrozměrné skenování, třetí následně pro čelní 13Mpx kamerku.

Huawei Mate 60 Pro

Dominantou bude i 6,92" OLED LTPO displej s rozlišením 2 720 × 1 260 pixelů a adaptivní obnovovací frekvencí až 120 Hz nebo výkonný procesor Kirin 9000s od Huawei. Na zadní straně je již vcelku tradiční velký kruhový modul s fotoaparáty. Hlavní snímač má 50 Mpx, proměnnou clonu od f/1.4 do f/4.0 a také optickou stabilizaci obrazu. Dále je připraven 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv a nakonec 48Mpx teleobjektiv s možností 3,75× přiblížení bez ztráty kvality. Podporováno je pak rychlé 88W nabíjení a dostalo se na bezdrátové nabíjení či třeba zvýšenou odolnost se stupněm krytí IP68.

Novinka se začne prodávat na čínském trhu, avšak to bude zřejmě trh jediný, kde bude možné si telefon s HarmonyOS pořídit. Androidautohority.com se podařilo získat vyjádření od výrobce, který potvrdil, že neplánuje uvést Mate 60 Pro mimo čínský trh. Je to přeci jen poněkud překvapivé. Ano, Mate 60 Pro nemá klasickou provázanost s Googlem, avšak to už neměl ani předchůdce v podobě Mate 50 Pro, přičemž ten se například prodává i na českém trhu. Nezbývá než doufat, že si své stanovisko postupem času Huawei ještě promyslí.

Huawei Mate 60 Pro

Rozměry163,7 × 79 × 8,1 mm, 225 g
DisplejAMOLED, 6,74" (2 616 × 1 212 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
Procesor1×2,62 GHz + 3×2,15 GHz + 4×1,53 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
A není divu, už bylo provedeno rozebrání mobilu na jednotlive součástky a zjištění, že byl použít SoC Kirin asi řady 9000 včetně 5G. To se určitě nebude líbit jistým kruhům, předobjednávky v Číně jsou údajně vyprodané. Proč by tedy měla být globální dostupnost?
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 31. 8. 2023 11:07
"... podařilo získat vyjádření od výrobce, který potvrdil, že neplánuje uvést Mate 60 Pro mimo čínský trh. Je to přeci jen poněkud překvapivé. Ano, Mate 60 Pro nemá klasickou provázanost s Googlem, avšak to už neměl ani předchůdce v podobě Mate 50 Pro, přičemž ten se například prodává i na českém trhu."

Ano. Stačí použít onen slavný selský rozum, který je teď v některých sortach opět velmi oblíbený a zjistit, že asi ty prodeje nebudou žádná pecka. A nejen na CZ trhu. Těch pár nadšenců, co vždy různě po diskuzích na netu tvrdí... jak jim GMS nechybí a bla bla asi Huawei nevytrhne, že jo. Kor ne Huawei, který byl kdysi na špičce prodejnosti a tohle paběrkovaní ho nejspíš už nezajímá.

Jestli je to škoda? Na jednu stranu je potřeba konkurence. Nadruhou stranu nevím jestli je momentálně Huawei konkurence pro jakoukoliv značku.
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Přidal jsem PÁR VELMI ZAJÍMAVÝCH NOVINEK do diskuse u primárního článku ' Tři střely do displeje. Přivítejte nový Huawei Mate 60 Pro s IP68 ' , tak se tam KDO CHCETE, JUKNĚTE :)
Vratislav Zapletal
Vratislav Zapletal
HUAWEI P60 Pro
Vize inspirovaná světlem
Cena od 28999 Kč

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze