Je tenký jako břitva. Vyzkoušeli jsme nejtenčí smartphone na světě

18

Na MWC 2014 se ukázal také telefon od pro nás neznámé společnosti Gionee, který byl představen teprve před týdnem. A čím je Gionee S5.5 tak zajímavý? S tloušťkou pouhých 5,5 milimetrů mu patří čerstvě titul nejtenčího telefonu na světě. Podívejte se na naše první dojmy a videopohled z tohoto tenkého přístroje.

O dříve nepříliš známé společnosti Gionee je v posledních dnech hodně slyšet. Představila totiž nejtenčí smartphone na světě, a to už si nějakou pozornost zaslouží. Je kovový, tenký pouze 5,5 milimetrů, a i přes velmi tenké tělo má špičkovou výbavu v čele s FullHD displejem. Pokud si chcete zkusit, jak tenký telefon je, položte si na sebe jednu dvoukorunu a na ni dvě české koruny.

Gionee má poměrně dobře zvládnutou i prezentaci výrobního procesu telefonu a názorně ukazuje, že například zadní kryt má tloušťku jen 0,4 milimetru, což je stejně jako 4 listy papíru na sobě. Ocenit musím zejména kovové tělo a celkově povedené zpracování. Telefon je k dispozici i v několika barevných variantách. Azurová je poněkud zuřivá, ostatní jsou ale vcelku vkusné, a to včetně zlato-bílého provedení, které jsme měli k dispozici k natočení. Celý telefon je velmi pevný, díky kovové konstrukce se neohýbá, což by u plastu při této tloušťce bylo určitě problémem.

Gionee S5.5 – první pohled z MWC 2014

Říkáte si, že tato extrémně malá tloušťka se musela podepsat na výbavě? Ani náhodou, Gionee model napěchoval funkcemi. Například displej nabízí 5 palců a rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. Pod kapotou telefonu tiká osmijádrový procesor MediaTek MT6592 s taktem 1,7 GHz a k ruce mu jsou 2 GB RAM. Interní paměť nabízí 16 GB. O prostředí se stará operační Android 4.2 Jelly Bean a nadstavba Amigo 2.0. Čip fotoaparátu má na svědomí Sony a rozlišení činí 13 megapixelů. Čelní kamerka nabízí 5 megapixelů. Do tenkého těla se pak výrobci podařilo dostat baterii s kapacitou 2 300 mAh.

Gionee Elife se bude nabízet v bílé, černé, růžové, fialová a modré variantě. Cena základní varianty na čínském trhu, kde prodej telefonu startuje v polovině března, činí v přepočtu 7 500 Kč, což je za nejtenčí smartphone na světě, navíc s FullHD displejem a jinak dobrou výbavou, výborná cena. Případná částka na evropském trhu bude ale samozřejmě o mnoho vyšší.

Telefon má kovový rám a supertenký přední i zadní kryt
Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Načo?! Pýpam sa na čo je toto dobré, keď to má 2300MAh batériu. Nikto to nespozná. Má to asi taký význam, ako 8-jadrový procesor a 4K na mobile......
D5503 (st15i)
"Je tenký jako břitva. Vyzkoušeli jsme nejtenčí smartphone na světě". Takže o něm platí vtip: mravenci sedí na břitvě jeden k nim přijde a řekne :"šoupněte se".? :D
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Bude se prodávat i v čr ?
Leoš
Hrozně se mi líbí, když se řekne "bílý telefon", tak je opravdu bílý. Není to jen bílý zadek a předek kontrastně k tomu zase černý. To je se mi líbí. I ta tloušťka je u mě až ta tímto aspektem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze