Gionee Elife S5,5: nejtenčí telefon na světě má v pase 5,5 mm

7

Honba za co nejtenčím chytrým telefonem nekončí a v Číně pokořili další hranici. V našich končinách neznámý výrobce Gionee představil model Elife 5.5, který má tloušťku pouhých 5,5 milimetrů. Výbava je však více než jen nadprůměrná.

Z čelní či zadní strany obyčejný smartphone. Z profilu však král. Gionee Elife 5.5 se může chlubit tělem, jehož tloušťka je pouhých 5,5 milimetrů. Tenčí telefon na světě aktuálně nenajdete. Říkáte si, že tato extrémně malá tloušťka se musela podepsat na výbavě? Ani náhodou, Gionee model napěchoval funkcemi. Například displej nabízí 5 palců a rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů, výsledek pak dotváří typ Super AMOLED. Celý displej je následně chráněn sklíčkem Corning Gorilla Glass. Zajímavostí je, že modul displeje je pouze 0,55 milimetrů silný. Zadní kryt, který je palstový, má tloušťku jen 0,4 milimetrů.

Gionee Elife S5.5

Pod kapotou telefonu tiká osmijádrový procesor MediaTek MT6592 s taktem 1,7 GHz a k ruce mu jsou 2 GB RAM. Interní paměť nabízí 16 GB. O prostředí se stará operační Android 4.2 Jelly Bean a nadstavba Amigo 2.0. Čip fotoaparátu má na svědomí Sony a rozlišení činí 13 megapixelů. Čelní kamerka nabízí 5 megapixelů. Do tenkého těla se pak výrobci podařilo dostat baterii s kapacitou 2 300 mAh.

Gionee Elife S5.5

Gionee Elife se bude nabízet v bílé, černé, růžové, fialová a modré variantě. Překvapením je, že výrobce plánuje dostupnost až ve 40 zemích po celém světě. Možná se jej tedy dočkáme i u nás. Start prodeje v Číně je v plánu na 18. března. Výrobce počítá i s LTE variantou, která by měla být k dispozici v červnu. Cena základní varianty by měla být zhruba 350 dolarů, což je přibližně 7 500 Kč.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Ricky
Dobre tenká placka a výkon! :) Čierna sa mu ale hodí viac ako vidím...
tom
Není to až podezřele dobrý poměr cena/výkon ???
pedro
Ta tloustka je uz extrem, ale je fajn videt, jak se bori rekordy. Je pekny, vykonny, levny, ale nekoupil bych si ho. Urcite se ta tloustka podepise na odolnosti a ta baterie asi taky nebude uplna hitparada. Ale pekne...
Tomáš
Ahoj, chci jen upozornit na chybu v textu v první kapitole je tam napsáno: Zadní kryt, který je palstový.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze