Jak vypadají nové Nokie X7 a E6 ve skutečnosti? - živé fotografie a HD video

14

Podívejte se na živé fotografie a první hands-on videa nově představených Nokií s inovovaným Symbianem Anna, hudebního modelu X7, a E6, pracovní specialistky s QWERTY klávesnicí a dotykovým displejem.

Tip: přečtěte si také zajímavý článek - Manažerská Nokia E7 naživo: první dojmy a fotogalerie

Nokia před několika málo dny představila svoje první telefony v tomto roce. Jedná se o dvojici chytrých přístrojů postavených na platformě Symbian verze 3 se zajímavým faceliftem uživatelského prostředí jménem Anna. Každá z nich cílí úplně na jinou skupinu cílových uživatelů. Zatímco X7 si koupí teenager, který často poslouchá hudbu a rád se se svým mobilem předvádí, "é šestku" si pořídí spíše konzervativnější manažer či businessman, který je zvyklý jak na kvalitní QWERTY klávesnici, a který chce od svého přístroje kvalitní organizační funkce a bezproblémovou zprávu e-mailů.

Nokia E6 a X7 - oficiální fotografie

Preview - Nokia E6: nový business smartphone s extra-jemným displejem

Preview - Nokia X7: svěží vzhled s novým Symbianem Anna

Preview - (Staro)nový Symbian Anna: s čím přichází?

Dnes jsme pro vás připravily několik živých fotografií obou telefonů, a můžete se také podívat na jedny z prvních hands-on videí, které pocházejí z dílen našich zahraničních kolegů, kteří již měli to štěstí, a mohli si nové Nokie osahat, a také jak se patří vyzkoušet. Do naší redakce oba telefony zamíří přibližně v průběhu června, kdy se u nás také začnou prodávat. Můžete se tak těšit na naše první první dojmy, a zanedlouho potom i plnohodnotné recenze obou telefonů. Nyní už ale přejeme příjemnou podívanou, Finská přehlídka začíná.

Nokia E6

Nokia E6 nabídne, jak už jsme zmínily výše hardwarovou QWERTY klávesnici. To ale není vše. Výrobce se rozhodl převést svůj nový koncept ovládání Touch and Type i do klasické řady E manažerských telefonů, a vy si tak kromě klávesnicie můžete vychutnat i plně dotykový displej s nezvykle jemným VGA (640 × 480 px) rozlišením. Druhým hlavním tahákem telefonu pak bude 8 megapixelový fotoaparát, který ovšem postrádá autofocus, zato ale alespoň nabídne duální LED diodu pro přisvětlení tmavých scén.

Design Nokie E6 jasně čerpá z předlohy v podobě populárního modelu E72

Dotykový displej s jemným rastrem a dobrým podáním barev vypadá skutečně nádherně

V ruce "E-šestka" působí velmi elegantním dojmem, a to zejména právě v bílé barené variantě

Kompletní fotogalerii přístroje najdete na gsmarena.com

Nokia X7

Nokia X7 je oproti konzervativní E6 patří mezi skupinu poněkud více designově odvázanějších telefonů. Hlavním charakteristickým znakem jsou čtyři skosené hrany, ve kterých jsou umístěny stereoreproduktory. Jde tedy hlavně o hudební telefon. Z hardwarové výbavy lze dále vyzdvihnout ještě 4 palcový Super AMOLED displej s technologií clear Black. Procesor, paměť RAM a další pak již spadají spíše do střední než hig-end třídy. Opět je přítomen Symbian Anna, který přináší nový, dle našeho názoru docela povedený vzhled ikonek a vůbec celého prostředí telefonu.

Velký displej Nokie X7 vyniká hlavně díky technologii Super AMOLED, s rozlišením už to tak slavné není

Pohled na displej při naklonění telefonu do stran prozrazuje horší pozorovací úhly, neduh většiny dnešních mobilů

,
Fotoaparátu Nokie X7 opět chybí automatické ostření, zapomeňte proto na detailní makro snímky

Kompletní fotogalerii přístroje najdete na engadget.com

Zdroje: engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
myslím, že ty díry - sluchátka a nabíjení by bylo logičtější zespodu, než nahoře. Takto to ruší horní pohled a vypadá to jako nedodělaný mobil. Ale každému podle svéh gusta.........člověk má také hlavní velké díry ve spodku......
dasdf
wtf?? SUPER AMOLED??
martin
Ten displej nokie e6 musí být superjemný ,jako u iPhonu4 , zato u té x7 už musí být poměrně hrubý.
kaja
jedná se o klasický amoled, nikoliv super amoled;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze