Huawei investuje během příštích pěti let do kyberbezpečnosti 2 miliardy dolarů

7
Huawei investuje během příštích pěti let do kyberbezpečnosti 2 miliardy dolarů
  • Podle Reuters se tím chce Huawei udržet na telekomunikačním trhu, kde hrál alespoň doposud roli významného dodavatele technologií
  • Prvním krokem bude navýšení počtu odborníků na kyberbezpečnost a vylepšení testovacích laboratoří, kde se kyberbezpečností zabývají

Bezpečnostní kauza kolem společnosti Huawei se začala šířit z USA, na jejichž doporučení další země, včetně České republiky, přestaly používat zařízení Huawei. Čínský výrobce chce nyní prokázat, že veškeré obavy ohledně bezpečnostní hrozby jsou zbytečné. Prvním krokem, který společnost podnikne, bude navýšení počtu odborníků na kyberbezpečnost a vylepšení testovacích laboratoří, kde se kyberbezpečností zabývají.

Během tiskové konference zástupce společnosti prohlásil, že v průběhu příštích pěti let investují do kyberbezpečnosti přibližně 2 miliardy amerických dolarů (45 miliard korun). Podle Reuters se tím chce Huawei udržet na telekomunikačním trhu, kde hrál alespoň doposud roli významného dodavatele technologií.

Úbytek konkurence na trhu nikomu nic nepřinese. Domníváme se, že jakékoliv obavy nebo obvinění z bezpečnosti Huawei by měly být založeny na skutečnostech. Bez důkazů neakceptujeme a odmítáme veškerá tato obvinění.

Diskuze ke článku
Areon
To je vlastně jediná věc co můžou udělat. Ono nepřišlo žádné konkrétní obvinění, jen obecné nekonkrétní vyjádření na základě nějakých informací z USA takže není z pohledu Huawei moc co řešit a jedná se v tomto případě hlavně jen o uklidnění veřejnosti a zadavatelů zakázek..
Jiří
Já mám Huawei Mate 10 pro, a jsem spokojený, nevím co by u mě, obyčejného člověka, měl Huawei sledovat, nebo zjišťovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze