Jak bude vypadat Android 12? Podívejte se na první screenshoty

3
Jak bude vypadat Android 12? Podívejte se na první screenshoty
Fotografie: xda-developers.com
  • Google přepracuje informační lištu i nativní témata
  • Systém vás bude umět upozornit, zda aplikace používá mikrofon či fotoaparát

V letošním roce se samozřejmě dočkáme další generace operačního systému Android a lze předpokládat, že bude označená jako Android 12. Serveru xda-developers.com se podařilo získat první screenshoty, na kterých by mohla být vidět budoucí podoba právě Androidu 12. Je však třeba počítat i s tím, že nemusí jít o finální vzhled.

Možná podoba Androidu 12

Na každý pád můžeme nyní vidět například přepracovanou informační lištu. Po prvním stažení dojde k redukci rychlých zástupců, a to z 6 na 4. Díky tomu se zvětší ikonky. Své místo si v levém rohu prohodí datum a čas, což je spíše kosmetický prvek. Naopak zcela v pravém rohu bude nově možné vidět upozornění ve chvílích, kdy jakákoliv aplikace bude využívat mikrofon či fotoaparát. Uživatel by tak měl okamžitě vidět, kdyby případná nežádoucí aplikace usilovala o zprovoznění těchto funkcí. Pokud na ikonky upozornění kliknete, dozvíte se, která aplikace oprávnění chce a současně budete moci vše povolit/zakázat.

Zásadní novinkou, kterou lze na screenshotech spatřit, je widget konverzací. Ten bude zřejmě malý a bude jich moci být vedle sebe několik. Ve widgetu uvidíte například aktuální stav, případně poslední zprávu nebo volané číslo. Ve widgetu pak bude samozřejmě i jméno a případná fotografie dotyčného ze zvolené konverzace.

V tuto chvíli je nutné nadále čekat na potvrzení screenshotů a informací z nich. Je otázkou, kdy Google odhalí první podrobnosti o chystaném systému. Čekání by to však nemuselo být dlouhé, neboť o Androidu 11 jsme se oficiálně prvně dozvěděli již v únoru 2020.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Vypadá lépe než ten polofunkční bazmek jménem iOS který neumí ani základní funkce. Jen šmírovat a krást údaje.
Xwert Is
Xwert Is
Rozoberá sa tu, či Apple šmíruje alebo nie. No je to uzavretý systém a teda ak Apple chce môže mať prístup ku všetkému čo len uzná za vhodné pretože zdrojový kód ktorý by odhalil či tam Apple má alebo nemá „zadné vrátka“ nie je dostupný. Podľa mňa určité údaje Apple zbiera predsa len potrebuje vedieť o svojich zákazníkoch isté veci aby vedel ako smerovať produkty a marketing atď...
Čudujem sa ale ľuďom čo píšu kto šmíruje a kto nie a šmahom ruky zdieľajú fotku na facebook kde to vidí celý svet a fotka defakto patrí facebooku...
Si prečítajte zmluvné podmienky facebooku alebo vlastne každej sociálnej siete či služby.... všade ide o zber dát a čím menej sa za službu platí tým viac platíte svojimi dátami..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze