Vyzkoušeli jsme, co přináší nové aktualizace pro Sony Xperia S

41

Aktualizovali jsme Xperii S na dvě nové verze softwarů s označením 67 a 73. První software přínáší pouze kosmetické změny, u druhého softwaru se již dočkáme i větších změn. Většina problémů byla odstraněna a bugy se již takřka nekonají. Co třeba komprese fotek nebo výdrž baterie? Odpověď se dozvíte v článku.

Sony Xperia S - oficiální fotografie

TIP: Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Xperia S patří v tuto chvíli mezi nejlepší zařízení výrobce, kterým se může pochlubit pro letošní rok 2012. Vyjmenuji ve zkratce vlastnosti, kterou novinku pasují do role špičkového zařízení, a to nejen u výrobce Sony. Mezi podstatná znamení patří dotykový displej REALITY s úhlopříčkou 4,3 palce a jemným rozlišením HD 1280 x 720 bodů a zobrazovacím enginem BRAVIA. Vysoký výkon má na starost dvoujádrový procesor MSM8260 Snapdragon, pracující na frekvenci 1,5 GHz s 1 GB RAM pamětí. Grafické úlohy hravě zvládne Adreno 220. Snímky z 12 Mpx fotoaparátu bude možné uložit do 32 GB paměti, která není rozšiřitelná. V konektivitě nechybí NFC čip. Mezi lahůdky patři notifikační LED dioda, tělo se speciální UV ochranou nebo rychlonabíjení.

Sony Xperia S - živé fotografie

Proč aktualizovat?

Bez aktualizací, nového softwaru a softwarových záplat se dnešní elektronika prostě neobejde. Tyto aktualizace mají za úkol odstranit softwarové vady, zlepšit funkčnost samotného zařízení, zlepšit výkon a přinést nové funkce. V případě Xperie S jsou nové verze softwarů požehnáním. Odstraňují řadu závažných bugů a zlepšují výdrž baterie. Nová verze softwaru může v sobě nést i novou verzi operačního systému. Tou verzí bude v červnu či červenci Android Ice Cream Sandwich 4.0. Pojďme se podívat, co konkrétně přináší aktualizace u Sony Xperia S.

Jak aktualizovat?

Velice jednoduše a dvěma způsoby. První způsob jsme vám již ukázali v našem starším článku. A to je aktualizace přes program PC Companion. Druhý způsob vám ukážeme v dnešním článku. Naše redakční Xperia S nám zahlásila, že je k dispozici nový software verze 67. Pro zjištění dostupnosti aktualizace se můžete vydat dvěma cestami. První cestou je jít do nastavení -> info o telefonu -> Aktualizace softwaru. Druhou cestou je v hlavním menu aplikace Update center, v níž jsou tři kategorie a nás bude zajímat kategorie Systém. V ní se objeví dostupnost nové aktualizace, pokud je výrobcem uvolněna. Informace o dostupnosti nové aktualizace se může objevit i ve výsuvné liště. Pro stažení aktualizace doporučují mít baterii minimálně na 75% a pro stažení aktualizace být připojen k bezdrátové síti Wi-Fi. Mobilní data přes 3G je možné také využít. Předesílám jen, že tato alternativa je jen pro uživatele, kteří mají dostateční datový limit FUP.

Krok za krokem vidíte proces aktualizace. Celá procedůra trvá cca deset minut.

Aktualizace 6.0.A.3.67

První aktualizace s označením 67 v podstatě řeší pouze bug GPS, kdy GPS po několika minutách ztratila fixaci a bylo nutné ji znova spustit či dokonce restartovat telefon v horším případě. Ostatní bugy včetně zvonění v tichém režimu, pomalém prostředí, špatné výdrže baterie a vysoké komprese fotografií zůstaly nevyřešeny.

Aktualizace 6.0.A.3.73

Druhá aktualizace s číslem 73 v současnosti není oficiální cestou dostupná, nýbrž uživatelé by se měli dočkat v řádu několika dní. Tato aktualizace přináší, nebojím se říct, ranec změn. Mezi podstatně změny patří razantní zlepšení výdrže baterie. S původním softwarem Xperia S si přes noc řekla o 15 - 25% baterie. S novou verzí si řekne o 5 - 10 %.Po celém dni mi telefon večer ukazuje baterii na stavu 40%, a to jsem telefonu dával poměrně zabrat. Za mě se tak jednoznačně jedná o obrovskou změnu k lepšímu. Dálším pánem na holení jsou další softwarové bugy.

Fotografie, pořízené s novým sofwarem 6.0.A.3.73

Údajně by měl být vyřešen lag při odemykání obrazovky, dále se již nemusíme obávat toho, že při tichém režimu telefon zazvoní. Další změnou je částečné odstranění problému, kdy nahrávaná videa působila roztřeseným dojmem. A pokračovat budu samotnou optimalizací. Zařízení je mnohem rychlejší, což se nejvíce projevuje například v minimalizování aplikací. Provedený úkon je okamžitý, bez jakéhokoliv zadrhávání. Další změnou je zlepšení citlivosti Wi-Fi.

Fotografie, pořízené s novým sofwarem 6.0.A.3.73

Mezi mé osobní postřehy patří i zlepšená citlivost senzorových kláves. Nyní je práce s nimi vyřešena k mé naprosté spokojenosti. A co se týče diskutabilní a všude propírané komprese fotek? Ta se bohužel nezlepšila. Fotky jsou stále postižené necitlivým algorytmem, kvůli kterému se ztrácí detaily fotografií.

Fotografie, pořízené s novým sofwarem 6.0.A.3.73

Jsme na konci dnešního článku. Co říkáte na obě nové verze softwarů? Přinesly očekávané změny nebo naopak, postrádají něco? Která vylepšení, změny a novinky chcete od budoucích verzí softwaru? My v redakci už netrpělivě vyhlížíme neoficiální verzi Androidu 4.0.

Diskuze ke článku
Jarda
Zdravim také vlastním tento telefon a takové problémy s vydrží baterie nemám jak tady píšete ( přes noc cca 5% ale jednou sem zapoměl vypnout aut. synchronizaci a pak zmizelo 27%) jinak velká spokojenost a jestli se to ještě zlepší tak palec nahoru :-D
A jinak se těším na ICS jen je škoda že ho pro tento model vypustí as tak dlouho:-(
filuta
verze ...73 je dostupná prozatím ve verzích Australia, Iberia, Singapore. Jinak k té baterii - pokud si na noc povypínáte vše možné (ne samotný mobil) s pomocí např. Juice Defender, tak to sežere za noc tak těch 5% i bez nového firmwaru. V redakci máte nějaký odkaz na tu ...73 např.
Trade Generic, Baltic nebo Central Europe ? Obávám se, že kdybych tam nacpal jedno z uvedených, tak to natáhne i nám nesmyslné a nepoužitelné aplikace. Horší by bylo, kdyby to byl např. Cellkom Israel, kdy přes ty jejich klikyháky vlastně nevíte, kde jste......což se mi také jednou stalo u Arc S
abcd
nechapu jak muzou vypustit telefon do prodeje s takovymi bugy. to testuji tak den dva pred odvozem z fabriky bych typnul...ale to je u spousty telefonu a znacek. otres,hruza,des. Vytiraj si s nama rit, chvali v reklamach ty mrdky a pak jeste prohlasuji jak jsou iniciativni a vypousti update s VYLEPSENIM funkci !!! Ne pro odstraneni chyb !
Fisch
K té baterii vám napíšu takový JOKE...Vlastním Xperii X10 a ta je v tak strašném stavu, že si přes noc na minimální chod(fakt je všechno vyplé)řekne o 35% baterky :D Jsem z toho telefonu zoufalý a z radostí půjdu tady do S-ka :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze