Izraelská společnost Cellebrite dokáže prolomit zabezpečení iOS 11

3
Izraelská společnost Cellebrite dokáže prolomit zabezpečení iOS 11
  • Izraelská společnost Cellebrite tvrdí, že dokáže prolomit ochranu iOS 11
  • Podle informací ze zahraničního Forbesu využilo jejich služeb americké ministerstvo vnitra

Není žádným tajemstvím, že Apple zásadně neodemyká žádná zařízení vůbec nikomu. Ať už jde o vládu, policii či dokonce FBI, u Applu mají útrum. Určitě si spousta z vás pamatuje kauzu obřích rozměrů, kdy Apple odmítl odemknout FBI iPhone, který patřil pachateli útoku, jenž se odehrál v kalifornském San Bernardinu.

Není divu, že se se společnostmi, které se snaží nabourávat do systému iOS, roztrhl pytel a Cellebrite, která tvrdí, že se dokáže dostat i do poslední verze iOS, je jedna z nich. Dá se předpokládat, že pokud Cellebrite skutečně dokáže prolomit ochranu nejaktuálnějšího iOS, bude se Apple horlivě snažit tuto bezpečnostní trhlinu zalepit. Pokud totiž Apple v posledních letech sází na bezpečnost, nemělo by k takovým situacím vůbec docházet.

iOS 11

Podle zahraničního Forbesu si dokonce americké ministerstvo vnitra nechalo od této společnosti odemknout iPhone X, který v sobě měl ukrývat informace související s obchodem se zbraněmi.

Zdroj: forbes.com, macrumors.com

Diskuze ke článku
Pesedm
No je to jabloňové.. takže sklapněte podrážky a psst psst :)
Albert
Vsetko co vymyslel clovek sa da prelomit a znicit ..na tom neni nic senzacneho ...
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
"The story I hear is that Cellebrite hires ex-Apple engineers and moves them to countries where Apple can't prosecute them under the DMCA or its equivalents. There's also a credible rumor that Cellebrite's mechanisms only defeat the mechanism that limits the number of password attempts. It does not allow engineers to move the encrypted data off the phone and run an offline password cracker. If this is true, then strong passwords are still secure."

https://www.schneier.com/blog/archives/2018/02/cellebrite_unlo.html

Kazdopadne temer jiste kvaliti heslo znamena porad velmi vysokou uroven bezpeci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze