iPhony se systémem iOS 17 budou použitelné jako chytré displeje

iPhony se systémem iOS 17 budou použitelné jako chytré displeje
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zamknutý iPhone v horizontální poloze bude zobrazovat užitečné informace
  • Vylepšení se dočkají také funkce AirPlay, SharePlay a Wallet
  • Nový iOS by mohl být představen už začátkem června

Systém iOS 17 se objeví ještě letos spolu s novými iPhony, ale už teď na něm Apple pilně pracuje. Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg už unikly některé informace o tom, co by měl nový systém nabídnout.

Asi nejzajímavější novinkou bude možnost používat uzamčený iPhone se systémem iOS 17 v podstatě jako chytrý displej. Bude zobrazovat schůzky v kalendáři, informace o počasí a oznámení v novém stylu připomínajícím nezávislý chytrý displej. Takto by to mělo fungovat pouze v případě, že je iPhone orientován na šířku. Je zřejmé, že cílem je zvýšit užitečnost telefonů, když leží na stole nebo na nabíječce. Funkce bude používat tmavé pozadí se světlým textem pro snadnou čitelnost.

Vylepšení se má dočkat také AirPlay a SharePlay. Není sice ještě přesně známo jak, ale mají lépe fungovat na poloveřejných místech, jako jsou hotely. Přenesení vlastního obsahu na cizí obrazovku má být jednodušší než kdy dříve. Další částí systému, která dostane výrazné změny, má být Apple Wallet. Úplně nová pak bude aplikace pro psaní deníků, která má obsahovat také „sociální prvek“. Že by se Apple chystal spustit vlastní sociální síť? Moudřejší budeme už 5. června, kdy začíná WorldWide Developer Conference (WWDC), na které Apple tradičně představuje novinky týkající se softwaru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze