Přehledně: na jaké iPhony se dostane nový iOS 16? Stopku dostalo 5 modelů

10
Přehledně: na jaké iPhony se dostane nový iOS 16? Stopku dostalo 5 modelů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • iOS 16 dorazí finálně letos na podzim
  • Nedočkají se jej však iPhony 6s či 7
  • Mimo hru již zůstává i původní iPhone SE

Apple na WWDC 2022 představil iOS 16. Přináší poměrně velkou revoluci v počtu novinek a například se zaměřuje na změny odemykací obrazovky. Je již nepsaným pravidlem, že finální verze nového systému dorazí na podzim a nejinak tomu bude i letos. Pokud tedy vyhlížíte iOS 16 a nechcete zažívat dobrodružství s beta verzemi, těšte se na přelom září a října.

Abyste mohli zakusit novinek iOS 16, budete potřebovat podporovaný iPhone. Letošní rok je svým způsobem přelomový, neboť z řady podporovaných telefonů vypadává hned pětice iPhonů. Dle očekávání se s podporou loučí iPhony 6s a 6s Plus, od jejichž premiéry uplynulo bezmála 7 let. iOS 16 se nedočká ani vůbec první iPhone SE z roku 2016, i v jeho případě lze hovořit o náležitě dlouhé podpoře.

Menším překvapením však je, že stopku Apple vystavil také iPhonům 7 a 7 Plus, které byly světu prezentovány v září 2016. I v jejich případě je iOS 15 poslední verzí, kterou mohou využívat. Jak uvádí Apple na oficiálních stránkách, iOS 16 bude dostupný pro iPhone 8 a všechny novější kousky. Podpora Applu je i nadále nadprůměrná, ačkoliv se všech nových funkcí nemusí dočkat nejstarší kousky. Pro srovnání uveďme, že podpora Pixelů od Googlu trvá v rámci velkých aktualizací 3 roky, v případě důležitých bezpečnostních záplat 5 let.

Diskuze ke článku
Honza M
Honza M
Je to škoda že Iphone 7 nedostane IOS 16. Zrovna jsem chtěl na tento iphone přejít z Androidu, nejspíš budu muset vybrat jiný model
Martin Makeš
Martin Makeš
Naposledy upraveno: 7. 6. 2022 16:15
Já jsem koupil před čtyřma měsíci iPhone 13 128giga přecházel jsem po 8 rokach od androidu :) maximální spokojenost :) toto je můj první iPhone :) iPhone jsem bral kvůli podpoře dlouhé :)
Martin Makeš
Martin Makeš
Naposledy upraveno: 8. 6. 2022 10:10
Tak kamarád co má dlouhodobě iPhony mě říkal ze nikdy s IOS verzemi velkými jako přechod z iOS 14 na iOS 15 nebyl :) chod vždy stejný :) hladký :) takže pohoda :) chce to vždy chvilku počkat než se opraví nějaké chyby a pak to až stáhnout :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze