iPhony dostávají praktickou aktualizaci na iOS 17.3. Zloději budou mít smůlu

3
iPhony dostávají praktickou aktualizaci na iOS 17.3. Zloději budou mít smůlu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Změna citlivých údajů už nebude nikdy řešena kódem, ale pouze Face/Touch ID
  • Dojde i na hodinovou bezpečnostní prodlevu
  • Vylepšení doznala i aplikace Apple Music

Apple dle macrumors.com vypouští dílčí aktualizaci iOS 17.3 a PadOS 17.3, což znamená, že už nyní by vám ji váš iPhone či iPad měl nabízet ke stažení a instalaci. Ačkoliv jde o spíše menší aktualizaci, nikoliv tu hlavní, přidává Apple důležité novinky, které ocení každý.

Začněme Ochranou odcizeného zařízení. Apple výrazně posiluje zabezpečení zařízení v tom ohledu, že k přístupu k citlivým údajům, jako jsou uložená hesla, vyžaduje Face ID nebo Touch ID. Klasický kód nebude stačit. Ještě silnější ochrana bude v případě změny bezpečnostního kódu nebo hesla k Apple ID. V daný moment bude potřeba využít Face ID či Touch ID a následně hodinu vyčkat. Poté vše ověřit znovu a až pak vás telefon pustí ke změně.

Jedná se o jednoznačně výrazná zlepšení v ochraně vašeho telefonu a dat v něm. Pro případné zloděje bude mít zamčený iPhone ještě menší smysl než v současné době.

Mezi další novinky se řadí zbrusu nová tapeta či možnost v Apple Music spolupracovat na tvorbě playlistů s přáteli a opatřit přidané skladby například různými emotikony, které vyjádří vaší emoci. Optimalizací prošla také praktická funkce detekce pádů. Zlepšení se dočkala rovněž funkce AirPlay, která ve vybraných hotelech umožňuje streamovat obsah přímo do televize na pokoji. Ocení ji tak především lidé, kteří často cestují a nocují po hotelích.

Diskuze ke článku
prof. Antonín Lejsal
Ta nová tapeta - UNITY - na počest černošských dějin a kultury u příležitosti Měsíce černošské historie to je hlavně u nás opravdu "historická věc".
Čeští uživatelé si již na aktualizaci velmi těší.
karel
karel
Pane profesore Lejsale všichni se těší? Lžete. Já bych tam uvítal přírodu - mluvte za sebe děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze