Infinix „hacknul“ magnetické nabíjení od Applu. Jaké benefity to přináší?

4
Infinix „hacknul“ magnetické nabíjení od Applu. Jaké benefity to přináší?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V balení nových smartphonů Infinix najdeme ochranný kryt s možností magnetického bezdrátového nabíjení
  • Vyzkoušeli jsme jej v kombinaci s MagSafe, stejně tak jsme vyzkoušeli iPhone 15 Pro s nabíječkou od Infinixu

Infinix spadající pod holdingovou společnost Transsion, která vlastní také značky Tecno či Itel, se již nějakou dobu věnuje technologii velmi rychlého drátového nabíjení, nedávno však rozšířila své možnosti bezdrátového nabíjení o moderní magnetické přichycení. Jak jsme si sami vyzkoušeli na modelu Infinix Note 40 Pro, výrobci se podařilo i bez certifikace Qi2 celkem elegantním způsobem tento standard „hacknout“, stejně jako technologii MagSafe. Jaké výhody z toho plynou pro uživatele?

Vstřícný krok a inspirace pro celé odvětví?

V prvé řadě je vhodné uvést, na čem jsme funkcionalitu magnetického bezdrátového nabíjení testovali. Kromě samotného smartphonu Infinix Note 40 Pro, který podporuje sám o sobě 20W bezdrátové nabíjení i reverzní bezdrátové, totiž sehrává klíčovou roli ochranný kryt. Ten výrobce dodává rovnou v balení, tudíž není potřeba do nákupu příslušenství investovat další peníze. Barevně ladí s verzí telefonu, v našem případě zelenou veganskou kůží. K novince jsme zároveň obdrželi magnetický nabíjecí puk MagPad, který je obdobou MagSafe od Applu umožňující bezdrátové nabíjení výkonem až 15 W.

Infinix Note 40 Pro
K telefonu je aktuálně bezplatně dodáván magnetický nabíjecí puk MagPad

Výsledkem je možnost si i u zařízení za zlomkovou cenu iPhonů užívat magnetické bezdrátové nabíjení, a to bez jakýchkoliv dodatečných investic – kryt je součástí balení a MagPad je alespoň v tuto chvílí dodáván jako dárek k telefonu. Později bychom se navíc měli dočkat i magnetické powerbanky od Infinixu, která se jednoduše přicvakne na záda. Pro úplnost dodejme, že existuje široké množství různého příslušenství (typicky krytů a pouzder) pro magnetické uchycení telefonů, ovšem Infinix je první mobilní značkou, která tuto vychytávku přináší v segmentu cenově dostupných zařízení a v rámci základního příslušenství. A za to si zaslouží velký potlesk.

Z nasazení magnetického nabíjení u smartphonů Infinix pak mohou paradoxně těžit i majitelé iPhonů s MagSafe a naopak. Ověřili jsme, že Infinix Note 40 Pro se bez problémů nabíjí na nabíjecím stojánku značky Puro s podporou MagSafe, zároveň jsme ale magnetickým pukem Infinix MagPad bezproblémově nabíjeli iPhone 15 Pro, na kterém seděl jako přibitý. Teoreticky tak není problém dokoupit k Infinixu zařízení z široké přehlídky MagSafe příslušenství nebo si k iPhonu dokoupit MagPad od Infinixu či další chystané příslušenství.

Čínský výrobce se tak v tomto případě rozhodl znovu „nevynalézat kolo“ a jednoduše nasadil magnetický kroužek do krytu a příslušenství, výsledek však funguje perfektně a nelze mu nic vytknout. Ačkoliv nemůžeme poskytnout garanci toho, že používání MagSafe příslušenství s produkty Infinix a naopak je 100% spolehlivé/bezpečné (to mohou pouze výrobci daných produktů), z našich osobních zkušeností vše funguje bezproblémově a zařízení se nabíjejí, jak mají.

Infinix Note 40 Pro

Rozměry164,4 × 74,6 × 7,8 mm, 190 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 436 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx
ProcesorMediaTek helio G99,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Odstavec Inspirace pro celé odvětví... Máte tam chybku. Podporuje 20 W drátové nabíjení. Má být bezdrátové.
Lukas Klima
Lukas Klima
Za mě je zvláštní, že tuto výhodu "nechávají" výrobci pouze Applu a žádný jiný ji dodnes nativně nenabízí. Pouzdro je fajn, ale proč už to dávno neumí samotný telefon...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze