iPhony 12 mají představit nový způsob stabilizace fotoaparátů. O co přesně půjde?

13
iPhony 12 mají představit nový způsob stabilizace fotoaparátů. O co přesně půjde?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • U iPhonů 11 disponuje optickou stabilizací standardní snímač a dvojnásobný teleobjektiv
  • Stabilizace senzoru fotoaparátu umožňuje stabilizaci všech snímačů

Podle informací Digitimes se s příchodem nové generace „iPhonů 12“ dočkáme kromě podpory 5G sítí také zajímavé novinky v podobě pokročilé stabilizace fotoaparátu, která má nahradit doposud používanou stabilizaci optickou.

„Sensor-shift stabilization“ neboli stabilizace senzorů fotoaparátu, jak název napovídá, nestabilizuje pouze objektiv, nýbrž samotný snímač.

Na nejnovějších iPhonech 11 disponuje optickou stabilizací standardní snímač a dvojnásobný teleobjektiv, ultraširokoúhlý objektiv však již nikoliv. Použitím stabilizace senzoru fotoaparátu by byly stabilizovány všechny zmíněné senzory, a to i včetně případných dalších, které by se Apple rozhodl přidat.

Diskuze ke článku
End
A už bude umět normálně audio když něco natočím a ne že to bude zvuk jak z dob 2010 :D
Mio
"... nestabilizuje pouze objektiv, nýbrž samotný senzor fotoaparátu, díky čemuž jsou stabilizovány všechny snímače na něj napojené." Zkuste se alespoň zamyslet nad tím co napíšete.
Janek
Vždy, když se objeví nějaký nový návrh, si tak v duchu říkám: neobjevují znovu Ameriku? Copak inženýři firem Sony, Samsungu a dalších to neví, jejich vývojová střediska to nezkoušela, jejich laboratoře na tom nepracovali, velmi podivné. A nebo jde o úplně jinou věc? Teprve plně funkční výrobek předvede o čem to vlastně je!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze