Apple si bude vyrábět vlastní 5G modemy pro iPhony. Nejdříve v roce 2022

2
Apple si bude vyrábět vlastní 5G modemy pro iPhony. Nejdříve v roce 2022
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Apple se bude chtít osamostatnit i ve výrobě modemů s podporou 5G
  • První takové iPhony však dorazí nejdříve v roce 2022

Apple je nadále při kompletování iPhonů závislý na dodávkách komponent od dalších společností. Postupem času se ale hodlá více a více osamostatnit. Ledacos naznačovalo odkoupení modemové divize od Intelu, které proběhlo v letošním roce. Právě tato nová součást Applu by měla již pracovat na vývoji 5G modemu, který Apple následně použije ve svých zařízeních, kterými jsou například iPhony.

Apple hodlá 5G modemu integrovat přímo do čipsetu, čímž ušetří prostor a sníží energetickou náročnost. Optimistické odhady však hovoří o tom, že nejprve bude muset Apple vyrobit 5G modem separátně, což se stane nejdříve v roce 2022. Integrovaný 5G modem by měl dorazit až o rok později, tedy kupříkladu u iPhonů představených v září 2023. Netřeba se ale obávat, že by iPhony do té doby na 5G zanevřely. Potřebné komponenty Applu dodává Qualcomm.

Pokud se podíváme na srovnání s konkurencí, je v tomto ohledu Apple mírně pozadu. Samsung svůj čipset s integrovaným 5G modemem zvaný Exynos 980 již představil a první telefony by měly dorazit do konce roku. O něco dále je Huawei, který představil čipset Kirin 990 s 5G modemem začátkem září a o pár týdnů později se již objevil v novinkách Mate 30 5G a Mate 30 Pro 5G.

Diskuze ke článku
αΩ
Paráda, konečně zas alespoň 2 roky POŘÁDNÉHO STÁLE NEJLEPŠÍHO Qualcommu Xxx :)))
..tedy doufejme, že tam ještě příště nenacpou zas tu svou "Intel" čórkopii..........
jj
pristi rok to začne používat masově android. 21 odladi chyby a 22 to 6ačne Applu dávat smysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze