iPhone 4 se oficiálně Siri nikdy nedočká. Víme proč

Virtuální asistent Siri je jedním z největších taháků poslední generace iPhonu a je zcela jasné, proč si jej chce Apple nechat exkluzivně pro model iPhone 4S. Kromě lepších prodejů nové generace však problém tkví v mnoha jiných oblastech, a jednou z dříve opomíjených je i samotný hardware.

Důvod je podle analytiků z Linley Group velice jednoduchý. Nejnovější iPhone 4S totiž používá nejmodernější technologii potlačení okolního hluku od Audience, která dovoluje přístroji mnohem lépe a přesněji slyšet vaše slova, i když nedržíte iPhone přímo u hlavy. Druhá generace technologie Audience, která toto umožňuje, navíc vyšla až v roce 2011 a do klasického iPhonu 4 se tak nedostala.

To pak může být ten hlavní důvod, proč se Siri nejspíše nikdy neobjeví na čtvrté generaci iPhonu, alespoň tedy oficiálním způsobem. Rozpoznání hlasu by totiž kvůli horší redukci šumu a ruchů a tím pádem horší kvalitě zvuku nebylo tak spolehlivé Siri, což by vyústilo v mnoho chyb a nedorozumění, čemuž chtěl Apple zajisté zamezit.

Technologii Audience však rozhodně nepoužívá jen Apple. Mnozí další výrobci, včetně Sony, LG, Samsungu i HTC jej ve svých přístrojích používají a používat budou, což pro změnu poukazuje na to, že je Siri minimálně z hardwarového hlediska zcela dostupná i na ostatních přístrojích. O tom ostatně svědčí i rychle se objevující asistenti podobní Siri na Androidu (Iris, Evi a další) nebo Windows Phone (Ask Ziggy).

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Radim
Bohužel, není to tím. Už jen proto, že iPhone 4 nabizí voice control.
jojak
a pre os bada je VIKI :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze