iPhone 12 zachytil absurdní snímek, nad kterým si budete lámat hlavu

3
iPhone 12 zachytil absurdní snímek, nad kterým si budete lámat hlavu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Fotografii zveřejnila komička Tessa Coatesová, pochází ze zkoušky svatebních šatů
  • Kuriózní je na snímku odraz v zrcadlech, který neodpovídá zbytku záběru

Nejnovější internetovou senzací se stal snímek pořízený komičkou Tessou Coatesovou, která na svém Instagramu zveřejnila fotografii z průběhu zkoušky svatebních šatů. Na první pohled naprosto běžná záležitost v době sociálních sítí však vyvolala velkou odezvu, neboť se nejedná o tak úplně obyčejnou fotografii.

Pokud vás zvláštnost tohoto záběru „netrkla“ na první dobrou, po chvíli zkoumání si jistě všimnete, že póza zachycená iPhonem 12, ve které se čerstvě zasnoubená Tessa nachází, neodpovídá odrazům v přilehlých zrcadlech. Na pravé straně záběru drží složené ruce, na levé má pak obě dvě ruce od těla, zatímco skutečná pozice rukou dává tušit, že má pravou ruku pokrčenou a levou nataženou, je to tedy kombinace dvou záběrů v zrcadlech. Komička se přitom dušuje, že snímek neprošel žádnou úpravou. Jednat se nemá ani o panoramatický režim či režim Live, snímek jeho autorka považuje za „chybu v matrixu“. Nespočet uživatelů od té doby diskutuje, jak je možné, že tato fotografie vznikla, přičemž se většina z nich přiklání k verzi, že se zkrátka jedná o upravený záběr.


K virálnímu snímku se vyjádřil i youtuber a fotograf s přezdívkou Faruk, který na sociální síti Threads uvedl, že se dostal k původní fotografii a prozkoumal metadata.

Oku běžného pozorovatele může vše připadat zcela normální, ale mně zaujalo zvláštní rozlišení snímku, protože v takovém rozlišení iPhone 12 nefotí. iPhone 12 má hlavní fotoaparát s rozlišením 4 516 × 3 874 pixelů, ale pořízená fotografie má 3 028 × 3 948 pixelů, čehož není možné dosáhnout, pokud nefotíte v režimu panorama. Stalo se to tak, že Tessa měla ruce dole a během zachycení snímku s nimi pohnula. Možná nejprve pohnula pravou rukou nahoru a později levou. Mezitím byl fotoaparát v režimu panorama a všechny tyto snímky sešil dohromady.

Výsledný snímek nebyl dostatečně široký na to, aby jej iOS považoval za panorama, autorka záběru (či iPhonu, kterým byl zachycen) tak skutečně nelhala, jednalo se o chybu telefonu.

Apple iPhone 12 256 GB

Rozměry146,7 × 71,5 × 7,4 mm, 162 g
DisplejOLED, 6,1" (2 532 × 1 170 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A14 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor2 815 mAh
Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Tady se už někdo z toho Iprdu zbláznil, že?
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Víc stupidních článků 😂
David Zid
David Zid
Kvalita vašich článků šla poslední dobou hrozně dolů. Na titulní stránce máte hned několik clickbait blbin jako je tato. Senzační titulky o naprosto nesenzačních informacích. Dřív jste platili za top médium o mobilních novinkách, teď hledám stále víc důvodů se sem vracet. 🙄🤦🏻

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze