Apple na malou chvíli vypustil prozatím nepředstavený iOS 14

aktualizováno
Apple na malou chvíli vypustil prozatím nepředstavený iOS 14
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nahrávání hovorů je bez souhlasu protistrany ilegální
  • Více se dozvíme na konferenci WWDC

Aktualizováno 15. 6. 2020

V průběhu víkendu byla nejnovější verze operačního systému iOS 14 po dobu několika málo minut oficiálně dostupná na serverech Applu, čehož si hrstka majitelů iPhonů všimla a o svou radost se podělila na sociální síti Twitter. Nadšení však bohužel netrvalo dlouho a Apple stránku věnovanou iOS 14 včetně možnosti aktualizace pohotově stáhl. K oficiálnímu odhalení nového operačního systému pro telefony s logem nakousnutého jablka dojde na akci WWDC 2020, která proběhne za týden 22. června.


Původní informace z 11. 6. 2020

Server ithome.com zveřejnil screenshot z iOS 14, podle něhož Apple pracuje na funkci nahrávání telefonních hovorů. Jak asi víte, zaznamenávání hovorů není ve velké části světa legální bez souhlasu druhé strany. Proto je do velké míry pravděpodobné, že možnost nahrávání hovorů nebude k dispozici na všech trzích (tedy pokud vůbec dorazí ve finální verzi OS).

iOS 14

Z přiloženého screenshotu lze vyčíst, že zapnutím této funkce uživatel potvrzuje, že informuje protistranu o nahrávání hovoru a tato činnost je v souladu se zákony dané země. Nahrávání hovorů bylo v minulosti běžně k dispozici i u Android zařízení. Google však později přestal tuto funkci podporovat. Více se dozvíme během konference WWDC, na které bude iOS 14 kompletně odhalen.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
No to je novinka, to už umi moje staricka Lumia, bez berlicek, v zakladu, bez upozorneni. Apple objevil letitou Ameriku.
Obr
Nechápu co je na nahrávání hovorů kontroverzního. Stejně je veškerá komunikace tak či tak pečlivě monitorována.
Carda
Tak toto je nejnudlovitější z nudloidních nudlí :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze