Intel uvádí procesory Core M a představil koncept zařízení 2v1

3

Na konferenci Computex 2014 se objevil i Intel a předvedl nové procesory, které jsou založeny na 14nm výrobní technologii. Díky tomu je možné snížit hodnotu odebírané energie, ale i vyzařovaného tepla, které je zatím asi největším problémem, se kterým se Intel potýká.

Pro konferenci Computex 2014 si Intel připravil nové procesory Intel Core M, jenž osadil do nového konceptu referenčního počítače 2v1. Díky nové 14nm výrobní technologii se Intelu podařilo snížit spotřebu energie, což má za následek delší výdrž při běhu na baterii. A dokazuje to na onom konceptu 2v1, jedná se v podstatě o klasický hybridní počítač spojující tablet a notebook. Tablet samotný je tenký jen 7,2 mm, což je na takové zařízení s procesorem Intel opravdu velmi málo. Krom klávesnice můžete připojit i multimediální dokovací stanici, která obsahuje přídavné chlazení, tudíž může být zvýšen výkon, tento koncept už dříve představilo AMD.

Intel Broadwell

V samotném tabletu žádné ventilátory nejsou, ostatně by se do počítače ani nevešly. Dle Intelu se máme dočkat počítačů s procesory Broadwell někdy v průběhu tohoto roku. Intel tvrdí, že se jedná o energicky nejefektivnější procesory řady Core, které dokáží běžet i bez aktivního ventilátoru. Intel také tvrdí, že se mu podařilo snížit o 60 % hodnotu vydávaného tepla, o 20 až 40 % zvýšit výkon, o 10 až 45 % snížit spotřebu a o zhruba 50 % zmenšit rozměry čipu. Díky těmto novinkám se dočkáme tabletů, které budou obsahovat procesory Intel Core a přitom nebudou potřebovat chladič. Žádné podrobnější informace k procesorům zatím nemáme, ale i toto je zajímavé, nemyslíte?

Zdroje: engadget.com