Intel odhaluje procesory 10. generace. Jsou snem pro hráče na cestách

4
Intel odhaluje procesory 10. generace. Jsou snem pro hráče na cestách
  • Důraz je kladen hlavně na efektivitu
  • Slušně půjde hrát i na ultraboocích s integrovanou grafikou
  • Notebooky budou ještě úspornější

Teprve před měsícem Intel ukázal procesory deváté generace a už se začíná mluvit o jejich nástupcích. Desátá generace „Ice Lake“ přijde s 10nm výrobním procesem. Procesory budou jako obvykle dostupné ve variantách i3, i5 a i7, ale ještě zajímavější bude jejich doprovod v podobě integrované grafiky Iris Plus, která je dost rychlá na to, abyste si na ní vychutnali hry v rozlišení 1080p.

Intel se na konferenci Computex pochlubil schopnostmi takto vybavených počítačů. CS:Go by na nich mělo běžet v 70 FPS, Rocket League v 60 FPS a Fortnite v cca 30 snímcích za sekundu. Nejsou to nijak fascinující čísla, ale když uvážíte, že podobných výsledků dosáhnete na ultrabooku s integrovanou grafikou, je to velký skok kupředu.

Intel

Kromě her se počítá i s hardwarovou podporou HEVC/VP9. Při rozlišení 4K se můžete těšit na 60 FPS a nechybí ani podpora 8K při 30 FPS. Nové čipy také znamenají podporu Wi-Fi 6/802.11ax, která má být v průměru o 40 % rychlejší než současný standard „ac“. Nechybí ani příprava pro Thunderbolt 3.

Desátá generace bude zaměřena hlavně na efektivitu než na vysoké takty a hrubý výkon. Hlavní pozornost se přitom soustředí na notebooky. Pro ty připravuje Intel tzv. „Project Athena“, jedná se o soubor pravidel a opatření, která mají šetřit energii z baterií. Notebook například pozná, že před ním nikdo nesedí, a proto vás odhlásí a zapne úsporný režim. Ten se zruší, jakmile se přiblížíte zpátky. I běžné notebooky s cenovkou okolo 800 dolarů by tak měly na jedno nabití vydržet kolem 9 hodin reálného času.

Diskuze ke článku
Martin
Kolik nm? Zase 10 :D nebo nedej bože 14, jinak další zbytečná generace :D Intel se potápí.
Míša
Ten Intel se nějak potápí xD copak nám udělal nového refresh refreshe refresh a ještě třikrát dokola xD
landout
No tak intele, když jsi v r. 2015 oznámil 10nm proces na 2016? A potom jsi jen přidával roky. A zase přidá váš.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze