ASUS StudioBook Pro X nabídne dva displeje i monstrózní výkon v elegantním balení

ASUS StudioBook Pro X nabídne dva displeje i monstrózní výkon v elegantním balení
  • Uvnitř najdeme supervýkonný Intel Xeon E-2276M spolu s grafickou kartou Quadro RTX 5000
  • Notebook se chlubí vojenským standardem MIL STD-810G
  • Hlavní 17" displej typu NanoEdge se chlubí 92% poměrem obrazovky k ploše víka

Mezi novinkami ze stánku společnosti ASUS na veletrhu IFA 2019 nás zaujal kromě chytrých hodinek ASUS VivoWatch SP také notebook ASUS StudioBook Pro X, jenž v sobě kombinuje špičkový hardware spolu s praktickým softwarem pro ty nejnáročnější zákazníky. Uplatnění najde například u uživatelů, kteří potřebují provádět výkonově náročné simulace, střih videa ve vysokém rozlišení nebo se věnují například modelování fyzikálních dějů. V takovém případě přijde na řadu supervýkonný procesor Intel Xeon E-2276M spolu s grafickou kartou Quadro RTX 5000, která je podle výrobce 2,54× rychlejší než model Quadro M5000.

Díky pokročilému chlazení, které obstarávají inovované větráčky, se navíc počítač nadměrně nezahřívá, díky čemuž nemá docházet k poklesu výkonu. Trik spočívá v použití větráčku s měděným povrchem se speciálním tvarováním, díky němuž by měla být hlučnost dlouhodobě udržována pod hladinou 39 decibelů. Zařízení navíc nechybí ani populární certifikace odolnosti dle vojenského standardu MIL STD-810G, tudíž není problém notebook používat v prostředí, kde musí odolávat vysoké vlhkosti, vibracím či dalším pro běžné notebooky nebezpečným podmínkám.

Pro zajištění zvýšené produktivity je novinka vybavena hned dvěma displeji – jeden typu NanoEdge s 92% poměrem obrazovky k ploše víka a druhý nacházející se v oblasti touchpadu. Výrobce nazývá tuto technologii jako „ScreenPad 2.0“ a uživatelům má pomoci s multitaskingem. Při dlouhodobé práci uživatelé rovněž ocení technologii Flicker-free, která zamezuje nepříjemnému blikání 17" obrazovky a vysokou barevnou přesností o hodnotě Δ E 1 (čím blíže nule, tím je hodnota lepší). Na závěr nezapomeňme zmínit přidruženou aplikaci Smart Sync, pomocí níž můžete nechat počítač renderovat a celý proces sledovat přes smartphone. Uživatelé si tak mohou od počítače v klidu odskočit, aniž by ztratili kontrolu nad tím, že vše probíhá podle plánu.

ASUS StudioBook Pro X

Z další výbavy stojí za zmínku přítomnost čtečky otisků prstů s podporou Windows Hello nebo bohatá konektorová výbava čítající dvojici konektorů s podporou Thunderbolt 3, standardního výstupu pro HDMI či dvojice moderních USB-C. Ve výbavě nechybí ani slot pro SD karty stejně jako 3,5mm audiokonektor nebo síťové připojení. Podrobnosti o přesném termínu dostupnosti v ČR a na Slovensku, jakož i ceně, pro vás v současnosti zjišťujeme. Podle našich informací by se měl notebook objevit na trhu do konce letošního roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze