HP nám naživo ukázal první herní notebook se dvěma displeji na světě

3
HP nám naživo ukázal první herní notebook se dvěma displeji na světě
  • HP se u svých výrobků zaměřuje na obnovitelnost použitých materiálů
  • Laserová tiskárna HP Neverstop Laser je například vyrobena z více než 25 % z recyklovaného plastu
  • Mezi novinkami nechyběly nové notebooky s hardwarovým přepínačem webkamery pro větší soukromí uživatelů
  • Pozornost vzbudil rovněž 65palcový 4K herní monitor Omen X
  • Nejvíce nás zaujal herní notebook Omen X 2S, který se chlubí dvojicí displejů

Dnešní tisková konference Hewlett Packard, která se konala v moderním sídle společnosti Za Brumlovkou, se nesla v duchu zeštíhlování, zvyšování výkonu a přinášení užitečných inovací. Mezi představenými zařízeními nechyběla nejnovější laserová tiskárna, monitory pro kancelářské i herní využití či řada zajímavých notebooků včetně těch určených pro profesionální hráče.

HP Omen

Všechny prezentované produkty byly navíc podle výrobce vytvořeny s důrazem na environmentální hledisko. O důležitosti udržitelnosti a obnovitelnosti použitých materiálů nám rovněž povyprávěla Miss World 2006, Taťána Gregor Brzobohatá, která je ambasadorkou prémiových modelů HP a zakladatelkou nadace Krása pomoci. Kovová šasi notebooků tak například nejsou nijak navíc obarvována, což by znesnadňovalo jejich následnou recyklaci, a nová tiskárna HP Neverstop Laser je vyrobena z více než 25 % z recyklovaného plastu. Plnící sada s tonerem pak dokonce ze 75 % z recyklovaného plastu.

Samotná plnící sada má přitom atypický válcovitý tvar, díky čemuž výrobce slibuje možnost toner doplnit během pouhých 15 sekund snadno a bez zašpinění. „Nedávná celosvětová studie zjistila, že téměř 75 % evropských drobných podnikatelů chce tiskárnu, která vyžaduje minimum nastavování a obsluhy,“ tvrdí Anneliese Olson, Global Head a General Manager, HP Home Printing Solutions. Jedna plnící sada zajistí vytisknutí až 2 500 stránek bez nutnosti toner doplňovat. Tiskárna HP Neverstop Laser by se v našich končinách měla představit již v červenci tohoto roku za prozatím blíže nespecifikovanou cenu.

Mezi představenými zařízeními samozřejmě nechyběly ani notebooky řady HP Pavilion, HP ENVY či ProBook a ProDesk. I u nich došlo oproti předchozím generacím k zeštíhlení a snížení hmotnosti při zachování vlastností, na které jsou uživatelé zvyklí. Uvnitř tak najdeme nejnovější procesory Intel Core i5 a i7 osmé generace, případně druhé generace mobilních procesorů AMD Ryzen. Zajímavostí u nových modelů je hardwarový přepínač, který umožní „odstřihnout“ webkameru od zbytku počítače a tím efektivně zabezpečit soukromí uživatele. HP se tak rozhodlo jít odlišnou cestou než například nedávno recenzovaný Huawei MateBook X Pro, který kamerku ukrývá v klávese.

HP Omen X

Z monitorů nás zaujal model HP Z38c s prohnutou obrazovkou o velikosti 37,5 palců a jemným rozlišením 4K, ale hlavně 65palcový herní speciál Omen X, který představuje vůbec první herní monitor o takovéto velikosti na světe. Omen X se navíc pochlubí vysokou obnovovací frekvencí 144 Hz a 4K rozlišením. K využití plného potenciálu je potřeba monitor připojit skrze mini DisplayPort a vychutnat si tak technologii NVIDIA G-Sync naplno. Tento monitor bude rovněž volitelně dodáván se soundbarem o výkonu 120 wattů za cenu 89 990 Kč, případně bez soundbaru za 79 990 Kč.

HP Omen X 2S

Nejvíce nás však uchvátil Omen X 2S, který je vůbec prvním herním notebookem na trhu, jenž nabídne hned dva displeje integrované v těle. Díky druhé obrazovce tak nemusí hráči vyskakovat z hracího okna a přepínat mezi oblíbenými stránkami. Přítomnost Intel Core i9 deváté generace dává tušit dostatek výkonu a grafický čip NVIDIA GeForce RTX 2080 zajistí realistické vykreslení herního prostředí ve Full HD rozlišení. Konstrukci tohoto herního notebooku chladí systém Thermal Grizzly Conductonaut s pěticí průduchů. Omen X 2S bude v České republice dostupný od poloviny června za cenu 74 990 Kč.