ASUS vypustil herní bestii! ROG Zephyrus S GX701 oslní špičkovou grafikou i displejem

4
ASUS vypustil herní bestii! ROG Zephyrus S GX701 oslní špičkovou grafikou i displejem
  • 17,3palcový Full HD displej se chlubí obnovovací frekvencí 144 MHz a bleskurychlou odezvou 3 ms
  • Grafický výkon obstarává karta GeForce RTX 2080 s 8 GB GDDR6 VRAM paměti
  • Nabíjení bude probíhat skrze USB-C port dodávaným 65W adaptérem

Herní řada ROG produktů neustále roste a nedávno recenzovaný herní smartphone ASUS ROG Phone skvěle demonstroval, jak by měl vypadat nekompromisní herní zážitek na smartphonech. V obdobném duchu pokračuje i jeho notebookový příbuzný ROG Zephyrus S GX701.

Ten má, jak výrobce deklaruje, posunout herní zážitek ještě na vyšší level, a to nejen díky velkému 17,3palcovému Full HD displeji se špičkovou obnovovací frekvencí 144 Hz, ale i za pomoci dedikované grafické karty GeForce RTX 2080, která disponuje 8 GB GDDR6 VRAM paměti. Díky technologii NVIDIA G-SYNC se synchronizuje obnovovací frekvence displeje se snímkovací frekvencí GPU, zásluhou čehož eliminuje případné zasekávaní. Hladká 144Hz obnovovací frekvence a 3ms odezva zajistí rychlé vyobrazení všech herních scén. Pojďme se ale v rychlosti podívat i na další esa, která si pro nás Zephyrus přichystal.

ASUS ROG Zephyrus S GX701

Jedním z nejdůležitějších prvků herního notebooku je dostatečně výkonné CPU, které v tomto případě představuje osmá generace procesoru Intel Core i7-8750H. Procesor se chlubí šesti jádry (maximální frekvence až 4,1 GHz), která poskytnou dostatek výkonu jak hráčům, tak těm, kteří se zabývají například výpočetně náročnou úpravou 4K videí. Stejně tak důležitým parametrem je až 24 GB DDR4 RAM s taktem 2 666 MHz. Rychlé nahrávací časy u her stejně jako bleskurychlé reakce při používání počítače zajistí také 1TB SSD úložiště, které využívá PCI Express 3.0.

Chválíme rovněž osazení hned pěticí USB 3.1 portů, z čehož dva jsou typu USB-C, přes nějž se zařízení rovněž nabíjí. Hráči jistě ocení menší 65W USB-C adaptér. ASUS se chlubí poměrně kompaktním tělem. Mezi herními notebooky se údajně jedná o nejtenčí a nejvíc kompaktní zařízení, kdy se výrobci podařilo vměstnat 17,3palcový displej do 15,7palcového těla o šířce rozumných 187 milimetrů.

Při pohledu na otevřený notebook jistě upoutá vaši pozornost plocha nad klávesnicí, pod kterou se skrývá dvojice výkonných větráčků. Inženýři mysleli i na nešvar se zanášením prachem, notebook by tak měl disponovat samočistícím mechanismus, který se prachových částic zbaví a zachovává si tak tak dostatečný odvod tepla.

RGB LED klávesnici si mohou uživatelé přizpůsobit přesně podle svých představ – během hraní tak může svítit všemi možnými barvami zatímco při běžné kancelářské práci může být podsvícena více decentně.

ROG Zephyrus S GX701 bude dostupný, podobně jako další představené notebooky od ASUSu, během prvního kvartálu letošního roku. Stejně tak i cena bude teprve oznámena. Vzhledem k výkonným vnitřnostem a hernímu charakteru musí zájemci počítat s tím, že se nebude jednat o žádnou „lidovku“.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Technické parametry ASUS ROG Zephyrus S GX701

Kompletní specifikace
Konstrukce399 × 272 × 187 mm, 2 700 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 17,3" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7 8750H, CPU: 6×4,1 GHz
PaměťRAM: 24 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory5× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, USB-C (DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Pro
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
DostupnostQ1 2019, ?
Diskuze ke článku
Jan
Hmm, pekny pekny, na ROG si potrpim, zatim s nima mam dobry zkusenosti. Tohle je paradni masinka, cenu odhaduju tak alespon na 70k.
Porydge
Hmmm... Mám si koupit Fabii nebo tento notebook?????????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze