Integrace 5G Apple vyjde draho. Ušetří na bateriích, ale jinak, než si myslíte

4
Integrace 5G Apple vyjde draho. Ušetří na bateriích, ale jinak, než si myslíte
Fotografie: @SonnyDickson
  • Integrace 5G konektivity do iPhonů 12 má Apple vyjít až na tři tisíce korun v případě mmWave
  • Díky novému designu baterií je Apple nakoupí o 40 až 50 % levněji

Podle známého analytika Ming-Chi Kua (na kterého odkazuje myfixguide.com) Apple kladl při navrhování nové řady iPhonů 12 velký důraz na to, aby snížil výrobní náklady a alespoň částečně „vstřebal“ náklady vynaložené na 5G. Dle dostupných zdrojů totiž Apple stojí integrace 5G (sub-6GHz) přibližně 85 dolarů, tedy zhruba 1 900 korun. Rychlejší „plnotučné“ 5G mmWave pak výrobce vyjde rovnou na 135 dolarů (přibližně tři tisíce korun).

Cupertinská společnost tak údajně maximálně tlačila na dodavatele jednotlivých součástek a snažila se vyjednat co nejlepší cenu. Podle informací analytika Kua se toto Applu nakonec povedlo, a to zejména u baterií. Kapacita baterií ale nepůjde dolů, naopak velmi pravděpodobně zůstane stejná nebo naopak naroste (vzhledem k podpoře 5G). Díky novému a méně komplikovanému designu baterií však mají být náklady na výrobu zhruba o 40 až 50 % nižší ve srovnání s náklady u iPhonů 11.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Vyrobit co nejlevněji a prodat co nejdráž... Miluju bijce, co mi tvrdí, že to není případ Apple.🙄 Nejbohatší společnost na světě není charita. Kdyby iPhony od začátku stály to, co TEĎ stojí XS a XS Max, tak ani neceknu.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Apple odrbávat umí :D a lidi jim to žerou i s navijákem :D
Skyheim
Skyheim
Naposledy upraveno: 21. 8. 2020 20:55
Mě by teda hlavně zajímalo, k čemu ty lidi ten telefon používají že potřebují 5G.... A to nejsem jeden z těch co jen volají nebo píšou... Surfuju, hraju hry, používám appky, koukám na videa, ale nepamatuju, že by mi 4G někdy nestačilo... Jakože jediný scénář co mě napadá je hotspot pro notebook? A i tak by na většinu 4G stačila (taky jsem párkrát používal)..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze