Infinix šlápl na plyn. Co byste řekli nabití telefonu za 7,5 minuty?

5
Infinix šlápl na plyn. Co byste řekli nabití telefonu za 7,5 minuty?
Fotografie: Infinix
  • Drátové nabíjení dosáhlo výkonu 260 W
  • Za 7,5 minuty se nabije baterie s kapacitou 4 400 mAh
  • Současně bylo prezentováno 110W bezdrátové nabíjení

Závody v rychlostech nabíjení neutichají. Dosavadní vládce Realme se ze svého rekordu neradoval příliš dlouho. Dnes jej oficiálně překonal výrobce Infinix, který představil 260W drátové nabíjení. Pomocí tohoto výkonu se baterie s kapacitou 4 400 mAh nabije z 1 % na 100 % za 7,5 minuty. Do 25 % to bude trvat pouhou 1 minutu.

Infinix

Architektura nabíjení využívá inteligentní obvod 4-Pump Intelligent Circuit Design, který identifikuje požadavky na výkon a přiděluje počet nabíjecích čerpadel potřebných k práci. V kombinaci s modernizovanou baterii 12C s kapacitou 4 400 mAh a strukturou s více elektrodovými koncovkami, které zajišťují vysokou účinnost konverze nabíjení až 98,5 %, zároveň dochází ke zvýšení odolnosti baterie. Baterie si zachovává více než 90 % své kapacity po 1 000 nabíjecích cyklech.


Nabíječka využívá architekturu obvodů PFC + AHB z nitrigu gallitého (GaN), která má vysokou hustotu, malé rozměry, inteligentnější a bezpečnější řízení nabíjení a širší rozsah nabíjených produktů. Nabíjecí kabel obsahuje čip Emarker s novým designem struktury rozhraní. Tento kabel může přenášet proud až 13 A a v kombinaci s přizpůsobeným protokolem rychlého nabíjení společnosti Infinix zajišťuje možnost velmi rychlého nabíjení s vysokým výkonem 260 W.

To však stále není vše, co Infinix přichystal. Rozhodl se prezentovat také velice rychlé bezdrátové nabíjení o výkonu 110 W. Pomocí něj bude možné telefon s baterií o kapacitě 4 400 mAh nabít za 16 minut. Díky použití na míru vyrobených cívek s malou citlivostí, které mají méně cívek než tradiční konstrukce a širší cívky ve stejném prostoru, překonává společnost Infinix tradiční architektonická omezení, snižuje vnitřní odpor cívek a následně snižuje nárůst teploty telefonu, prodlužuje dobu nabíjení špičkovým výkonem a zvyšuje účinnost bezdrátového nabíjení.

Nová 110W bezdrátová nabíječka má konstrukci se dvěma cívkami pro vertikální i horizontální nabíjení. Nabíjecí stanice také využívá ventilátor v základně pro chlazení vzduchem, což zlepšuje účinnost rozptylu tepla v oblastech s typicky vysokou teplotou.

„Společnost Infinix byla vždy v čele vývoje technologií rychlého nabíjení, které splňuje vyvíjející se potřeby našich zákazníků. Vždy jsme upřednostňovali dobrou zákaznickou zkušenost s nabíjením a udávali jsme tón při vývoji technologií rychlého nabíjení. Můžeme vzpomenout například na naše předchozích špičkové technologie v oboru, 160W Fast Charge a 180W Thunder Charge. V návaznosti na to s potěšením představujeme technologii 260W; 110W-Wireless All-Round Fast Charge a řešení All- Round FastCharge, které nastavuje nové měřítko pro rychlé nabíjení. Díky této inovaci chceme našim uživatelům poskytnout špičkový zážitek z nabíjení,“ uvádí Liang Zhang, zástupce generálního ředitele společnosti Infinix.

V tuto chvíli tedy Infinix vše pouze oficiálně oznámil. Nadále však musíme čekat na finální produkt, na kterém bude možné toto extrémně rychlé nabíjení využívat. Dle výrobce by se tak mělo stát s novinkami v rámci řady Infinix Note.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Nuda, já chci mít nabito už cestou k nabíječce.
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Už je naozaj ťažké sa odlíšiť. V blízkej budúcnosti budeme svedkami takýchto extrémov.
Ben Ben
Ben Ben
Ja bych radši za 6:45. A co zbytek telefonu? Infinix? To je ta značka bez podpory?
Damara226
Damara226
Pěkné, ale že riziko exploze baterie se tímto zvedá stonásobně a že po roce takovéhodle nabíjení už bude baterie umírat vám už neřeknou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze