iCloud Drive od dvaceti korun měsíčně: Apple potvrdil nové ceny

9

Cloudové služby za poslední rok rapidně zlevňují a konečně došlo i na Apple, který už na WWDC představil novou funkcionalitu a nyní k tomu doplňuje i nový ceník.

O rozšiřování internetového úložiště iCloud mluvil Apple na letošním WWDC. Vlastní cloudové řešení nabízí řada firem od Microsoftu, přes Google, až třeba po Dropbox. iCloud od Apple dosud sloužil hlavně pro zálohování. Ve spojení s OS X ale bude nyní použitelnější a přiblíží se službám od ostatních firem, akorát funguje pouze na zařízeních iOS a OS X. Během představování novinek však Apple vynechal cenu. Tu představil až nyní.

iCloud

Zdarma získáte 5 GB prostoru, což není žádnou novinkou. Za dvacet korun měsíčně můžete využívat 20 GB prostoru. Pokud budete chtít využít 200GB úložiště, tak si připravte 80 korun měsíčně a za 500GB až 200 korun za měsíc. Pokud by vám ani to nestačilo, tak Apple nabízí 1 TB prostoru za 400 korun na měsíc. Můžete si všimnout, že jsou ceny o trochu vyšší než u konkurenčního Googlu, který vám například 1 TB prostoru nabídne už za 200 Kč, tedy o polovinu levněji. Pod 300 Kč můžete získat i 1 TB u Dropboxu.

Zdroje: apple.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
mental.disease
za $120 ročne si radšej kúpim 1TB HDD..
HonzaC
Za 200 Kč měsíčně je MS Office pro pět lidí a každý má 1TB na OneDrive. To by bylo dobré také zmínit ke konkurenci, ne jenom gdrive a drobbox.
Michal
Nevíte, kdy budou nové ceny za icloud dostupné pro nás v ČR?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze