Hudební služba Spotify startuje v České republice zítra v poledne

5

Populární služba Spotify pro poslech hudby startuje i v České republice. K dispozici bude zdarma streaming skladeb, mobilní aplikace a také možnost hudbu stahovat a poslouchat off-line v rámci Premium členství. Vše startuje zítra v pravé poledne. Víme, kolik bude služba stát a jak bude v Česku fungovat.

Hudební služba Spotify byla světu představena už v roce 2008 ve Švédsku a téhož roku vstoupila kromě domácího trhu také například na francouzský. Postupně se rozšiřovala a nyní je k dispozici ve 35 zemích, používá ji 25 milionů uživatelů, z toho 6 milionů platících. Zítra v pravé poledne přibude další, Česká republika.

Spotify logo

Streaming zdarma, off-line poslech za 6 EUR

Spotify je možné používat v rámci základního členství Spotify Free zdarma a streamovat více než 20 milionů skladeb a mnoho playlistů ve vašem počítači skrze aplikace Windows nebo Mac OS X, případně skrze webový prohlížeč. Vše je podpořeno reklamou. Nově je v rámci Spotify Free možný streaming hudby bezplatně i v mobilních aplikacích, kterých není vůbec málo a Spotify pokrývá všechny hlavní platformy - tedy Android, iOS i Windows Phone. Aplikace pro Windows 8 v designu Modern UI je rovněž ve vývoji a dočkáme se v prvním čtvrtletí roku 2014.

iOS aplikace Spotify

K dispozici je ale rovněž Spotify Premium členství, které vám umožní si hudbu stahovat do všech zařízení a poslouchat off-line, v lepší kvalitě zvuku a bez reklam. Navíc získáte přístup ke službě Spotify Connect, díky které můžete z aplikace Spotify ve vašem mobilu či tabletu odeslat hudbu o podporovaného audio zařízení například v bytě. Jak to funguje? Posloucháte svou oblíbenou hudbu na cestě z práce, a když dorazíte domů, jedním kliknutím se hudba začne přehrávat ve vašem audio systému. Těch může být i více a vy si tak můžete přepínat například mezi zařízením v obývacím pokoji nebo ložnici.

Spotify Premium stojí 5,99 EUR měsíčně, částka bude účtována v eurech i v České republice. Do začátku bude možno pro platbu použít platební kartu přes internet nebo PayPal. Spotify ale pro český trh časem plánuje i další způsoby, například bankovní převod.

Aplikace Spotify pro Android

Český obsah nechybí, čeština ale ano

Na stránce Discover naleznete každý den nová doporučení hudby na základě vašeho předchozího poslechu. Díky funkci Browse si zase můžete vybrat playlist, který odpovídá vaší aktuální náladě. Na výběr máte z vlastních seznamů skladeb, nebo nejnovějších lokálních i mezinárodních playlistů.

A protože hudba sbližuje, Spotify se o to snaží také. Sdílet své hudební zážitky můžete přes Facebook, blog nebo e-mail. Můžete rovněž sledovat kamarády, oblíbené interprety nebo celebrity – to znamená, že pokud oni objevují novou hudbu, vy ji můžete objevovat s nimi.

Aplikace Spotify pro Windows Phone

Spotify přichází spolu se všemi velkými major labely a taktéž širokou nabídkou nezávislých labelů a digitálních hudebních agregátorů. Česká hudba nechybí, postupně se ale bude obsah rozšiřovat. Celá služba bude zatím spuštěna v angličtině, lokalizace do českého jazyka je plánována na později.

Diskuze ke článku
Oliver
Aleluja! Už od septembra musím počúvať tie nemecké reklamy... Teraz iba zmením na Česko a bude :)
Zdeněk
Taky používám Youradio a zatím velká spokojenost. Vyzkoušejte...
Kamil Doskočil
Kamil Doskočil
Už to frčí :)
corus
Vyzkoušeno, paráda! Zatím tedy free full trial na měsíc. Jestli mě pak reklamy budou nějak extra vadit, za tole budu i platit :) Takže můžu doporučit. Mobilní app výborná, sync mezi zařízeními také, desktop verze taky super....Snad tedy konec nějakých backupů hudby či sra*í se s ID3 tagama.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze