Hubené čtvrtletí pro Samsung, provozní zisk mu mezičtvrtletně klesl o děsivých 95 %

3
Hubené čtvrtletí pro Samsung, provozní zisk mu mezičtvrtletně klesl o děsivých 95 %
Fotografie: Samsung
  • Na vině je podle Samsungu pokles dodávek chytrých telefonů
  • Samsung očekává, že zvrat přijde díky skládacím telefonům Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5

Den po velkolepé události Unpacked, kde jsme se dočkali představení novinek Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5 z kategorie foldables, chytrých hodinek řady Galaxy Watch6, ale také tabletů Galaxy Tab S9, Samsung zveřejnil finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí (tedy druhé roku 2023).


Pro Samsung se výsledky bohužel shodují s dříve zveřejněným výhledem a ukazují pokles oproti hodnotám před rokem. Tržby za duben, květen a červen dosáhly celkové výše 60,01 bilionů jihokorejských wonů (46,89 miliard amerických dolarů), což značí 22% pokles oproti 2. čtvrtletí roku 2022. Provozní zisk za 2. čtvrtletí 2023 činil jen 0,67 bilionu jihokorejských wonů (523,52 milionů amerických dolarů), což je dokonce 95% pokles oproti loňským 14,12 bilionům jihokorejských wonů.

Jak doplňuje gsmarena.com, v tiskové zprávě společnosti Samsung se uvádí, že hlavním důvodem propadu výsledků tržeb byl pokles dodávek chytrých telefonů. Samsung ale dodává, že je přesvědčen, že jeho nová skládací zařízení (jmenovitě Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5) zvýší poptávku a pomohou mobilní divizi vrátit se na správnou cestu. Samsung rovněž očekává, že ve druhé polovině roku dojde k oživení celosvětové poptávky po smartphonech, což povede ke zlepšení jeho příjmů.

Stejně tak společnost se sídlem v milionovém Suwon-si očekává oživení trhu s paměťmi s velkou šířkou pásma (HBM) a technologií DDR5. Společnost Samsung Display Corporation (SDC), stejně jako divize digitálních spotřebičů, pak podle zprávy zaznamenala zlepšení ziskovosti, zatímco divize mobilních panelů hlásí solidní tržby podobné minulému čtvrtletí. Společnost Harman, která je dceřinou společností Samsung Electronics, pak potěšila rostoucími tržbami a ziskem díky podepsání významné zakázky v automobilovém průmyslu.

Diskuze ke článku
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Naposledy upraveno: 28. 7. 2023 19:45
..a jestli se pro Evropu finálně potvrdí E(e)xynos v S23FE [ E2200 :( ] , potažmo i v S24(!) BŮH JIM POMÁHEJ / BUĎ MILOSTIV ;)

Duo Z5F je NEZACHRÁNÍ ani omylem, neb upgrade je minoritní zatímco KONKURENCE TĚŽCE POSÍLILA - za mě jsou DALEKO LEPŠÍ Oppo Find N2 Flip a HLAVNĚ Honor Magic V2, který v segmentu SKOKOVĚ POSOUVÁ HRANICE MOŽNÉHO :)))
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No ty jejich super akce se Samsungu vůbec nevyplácí..
Mara Studna
Mara Studna
Samsung si co se týče Exynosu jede Svou,aby se mu nevymstilo-tak uvidíme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze