Galaxy Watch6 Classic značí návrat fyzické lunety, delší výdrž i lepší displej

Představení včetně videa
6
Galaxy Watch6 Classic značí návrat fyzické lunety, delší výdrž i lepší displej
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka bude dostupná ve verzích 43 a 47 mm
  • O výkon se postará nový dvoujádrový čipset Exynos
  • Ve výbavě najdeme displej s tenčími rámečky a vyšším jasem

Hodinky Samsung Galaxy Watch se zapsaly do dějin wearables mechanickou otočnou lunetou, která umožňuje přesné a pohodlné ovládání, a to třeba i s mokrými prsty či pod vodou. Mnohé proto zamrzelo, že u posledních generací chyběla, avšak nyní se Samsung rozhodl ji uživatelům znovu nabídnout v podobě Galaxy Watch6 Classic.

Samsung Galaxy Watch6 – první dojmy

Tenčí luneta, větší displej

Samsung Galaxy Watch6 Classic dorazí ve dvou velikostech: 43 a 47 mm, s nimiž se pojí 1,3", respektive 1,5" displeje. Ty jsou typu Super AMOLED a chlubí se jemným rozlišením 432 × 432 a 480 × 480 pixelů. Velkou zajímavostí je nově o 15 % tenčí luneta, což znamená více prostoru pro samotný displej, ale také o 30 % tenčí rámečky, výsledkem čehož je o 20 % větší (a dokonce i jasnější) obrazovka. I u letošních modelů pak displeje kryje odolné safírové sklo stejně jako u předchozí generace. Samotná luneta má příjemný zdvih a její otáčení doprovází tradiční odezva.

Ačkoliv představují displeje jedno z těch nejzásadnějších vylepšení u řady Galaxy Watch6, výrobce nasadil i nový dvoujádrový čipset s označením Exynos W930 s taktem až 1,4 GHz. V doprovodu 2 GB RAM (a 16GB úložiště) by měl zajistit plynulejší chod, ale také prodloužit výdrž, na čemž se podílí i o 21 % větší baterie. Konkrétně v útrobách hodinek najdeme články o kapacitách 300 a 425 mAh s podporou rychlého nabíjení, jež mají oproti předchozím základním Galaxy Watch5 zajistit zhruba o 30 % delší výdrž na nabití. Stále má však zároveň platit, že šampionem ve výdrži jsou Galaxy Watch5 Pro.

Důraz na spánkový monitoring

Jednou z dalších oblastí, kde jihokorejský výrobce vylepšoval, je i monitoring spánku. Ten je nově propracovanější a neschází ani spánkový kouč, který bude uživatelům dávat rady, jak si vybudovat lepší návyky pro kvalitnější odpočinek. Kromě softwaru je však novinkou třeba i použití infračerveného senzoru během spánku namísto klasické zelené diody, jež by mohla rušit.

Pochopitelně je k dispozici i možnost analýzy tělesné skladby, monitoring různých sportovních aktivit či zkoumání zdraví srdce. Hodinky umí nově upozornit také na nepravidelný srdeční rytmus, zvládnou změřit krevní tlak (po kalibraci s klasickým tlakoměrem) a umí zavolat v případě nouze o pomoc. Novinkou jsou rovněž personalizované zóny srdečního tepu, které hodinky zjistí po 10minutovém běhu. Jelikož disponují hodinky i teploměrem, zvládnou změřit teplotu vody v bazénu s využitím aplikace, která má být po odstartování prodeje dostupná.

Jednou z méně výrazných, rozhodně ale praktických změn, je nasazení tzv. One Click Solution řemínků s velmi jednoduchým způsobem uchycení k pouzdru hodinek, viz video. Důležité je zmínit, že s hodinkami bude možné propojit i standardní řemínky (třeba zakoupené v hodinářství) běžným způsobem. Stejně tak se nic nemění na vysoké odolnost dle IP68, Wear OS či možnosti bezkontaktního placení.

Ceny a dostupnost

Samsung Galaxy Watch6 Classic budou nabízeny v cenovém rozpětí 10 až 12 tisíc korun dle velikosti a LTE, viz tabulka. Dále bude možné vybírat mezi černým a stříbrným provedením, ale také využít výkupního bonusu ve výši 3 000 Kč či služby Samsung Care+ na 1 rok zdarma po registraci na stránkách výrobce. I zde platí, že výhodné nabídky lze využít od 26. července do 10. srpna, standardní prodej pak započne 11. srpna.

BT LTE
43mm provedení 9 999 Kč 10 999 Kč
47mm provedení 10 499 Kč 11 999 Kč

Nové Galaxy Watch6 a Watch6 Classic předobjednáte u Mobil Pohotovosti vůbec nejvýhodněji, a to díky výkupnímu bonusu až 3 000 Kč a splátek bez navýšení. Právě díky tomu vás nové Galaxy Watch6 (Classic) vyjdou doslova jen na pár stovek měsíčně. Více na mp.cz/samsung-novinky.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch6 Classic 47 mm LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce46,5 × 46,5 × 10,9 mm, 59 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (480 × 480 px), tvar: kruhový
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.3, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
Chipset
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor425 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostsrpen 2023, 11 999 Kč
Diskuze ke článku
Petr B.
Petr B.
Naposledy upraveno: 26. 7. 2023 15:43
Je využití některých funkcí hodinek opět vázáno na párování pouze s telefonem zn. Samsung?
Jiří Svačinka
Jiří Svačinka
Jste si jistí, že uvedení do prodeje bude srpen 2022. Jinak lepší výdrž na baterku si představuji minimálně na úrovni Galaxy Watch 3 až 4 dny. Den až dva je neakceptovatelné. Škoda, trochu jsem doufal, že si polepším, ale zatím jsou pro mě 3 dny zásadní.
Michal Pavlíček
Dobrý den, šlo o drobnou chybu v katalogu, již opraveno. Děkujeme za upozornění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze