Huawei Watch 4 Pro jako luxusní doplněk na zápěstí s pokročilými funkcemi

Huawei Watch 4 Pro jako luxusní doplněk na zápěstí s pokročilými funkcemi
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky je možné pořídit v celotitanovém provedení
  • Sférické safírové sklo má mezigeneračně tenčí rámečky
  • Novinkou je rychlé měření několika různých zdravotních údajů najednou

Huawei Watch 4 Pro jsou nejen chytrými hodinkami, ale rovněž stylovým doplňkem s širokou řadou sportovních a zdravotních funkcí. Čím na nás zapůsobily?

Luxusní zpracování

Na první pohled je zřejmým indikátorem toho, že se jedná o prémiové hodinky, samotné zpracování pojící se i s použitými materiály. V testovaném celokovovém provedení využívá výrobce vysoce odolného leteckého titanu s matnou povrchovou úpravou a léty prověřeného systému prodlužování či zkracování řemínku bez potřeby speciálních nástrojů. Zatímco výhoda leteckého titanu spočívá v tom, že je dokonce dvakrát tvrdší a třikrát pevnější než běžný titan, keramická spodní strana, pod níž se nachází senzory, je zárukou toho, že jsou hodinky antialergenní.

Huawei Watch 4 Pro navíc nově využívají sférický design, tedy nejen s mírně vypouklým displejem, ale i pouzdrem hodinek, což je odlišuje od konkurence. Uživatelé se rovněž mohou těšit na prémiovou haptickou odezvu, kterou ocení například při používání otočné korunky, samozřejmostí je i odolnost dle certifikace IP68 či certifikace na freediving do hloubky až 30 metrů

LTPO displej se safírem

Jedním z nejdůležitějších prvků chytrých hodinek je displej, který je v případě Huawei Watch 4 Pro typu LTPO AMOLED. Právě technologie LTPO (zkratka pro Low-Temperature Polycrystalline Oxide) umožňuje snížit obnovovací frekvenci obrazovky na pouhý 1 Hz, a šetřit tím energii, zároveň se však mohou uživatelé těšit na krásné barvy i velmi vysoký maximální jas.

Huawei Watch 4 Pro

Další výhodou tohoto 1,5" displeje je mezigenerační ztenčení rámečků o 16,5 %, díky čemuž se navýšila využitelná plocha o 5,3 %. Mírně vypouklou obrazovku je pak velmi příjemné používat, chrání ji vysoce odolné safírové sklo a je možné ji doplnit o širokou nabídku ciferníků.

GPS, která nezklame i bohaté sportovní a zdravotní funkce

Huawei Watch 4 Pro jsou po vzoru předešlých modelů osazeny GPS se schopností přesného určení lokace i rychlého zafixování polohy, tudíž uživatelům nic nebrání v tom zaznamenat například trasu běhu či plávání v otevřeném prostranství. Široká je rovněž nabídka měření sportovních aktivit, mezi nimiž najdeme veslování, běh, jízdu na kole či plavání, ale i méně tradiční sporty.

Novinkou je ukazatel kombinující v sobě několik různých metrik, který by měl dát uživateli přehled o celkové kondici. Takovéto měření trvá necelou minutu a obsahuje monitoring SpO2, srdečního tepu, stresu, ale třeba také EKG. V aplikaci Huawei Zdraví, která je dostupná pro smartphony s iOS i Androidem pak může uživatel sledovat podrobné statistiky.

Huawei Watch 4 Pro

Konstrukce47,6 × 47,6 × 12,9 mm, 65 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,5" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze