Huawei Watch 4 Pro jsou titanové krásky se špičkovou odolností i podporou eSIM

8
Huawei Watch 4 Pro jsou titanové krásky se špičkovou odolností i podporou eSIM
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Testujeme vrcholné provedení s titanovým řemínkem
  • Design pouzdra působí jednolitě a prémiově
  • Výdrž v úsporném režimu činí až tři týdny

Alternativu k nedávno testovaným Huawei Watch Ultimate (jež výbavou i designem cílí na nadšené potápěče) představuje nová regulérní vlajková řada Huawei Watch 4. Z výběru dvou modelů se k nám do redakce podívala lépe vybavené varianta s přídomkem Pro a tady jsou naše dojmy.

Balení se vším všudy

Začněme u krabičky, která je u Huawei hodinek tradičně velmi reprezentativní a hlavně obsahuje vše důležité. V tomto případě se zde konkrétně nachází nabíjecí kolébka s integrovaným kabelem zakončeným USB-A, samotné hodinky, ale také několik extra titanových článků pro uživatele se skutečně velkým zápěstím. Na rozdíl od předešlých celokeramických hodinek stejného výrobce není potřeba ke zkrácení či prodloužení titanového řemínku žádných speciálních nástrojů a vše lze zvládnout při troše šikovnosti během krátké chvíle. Dodejme, že testované celotitanové provedení u Huawei Watch 4 Pro by pak mělo vyjít zhruba na 16 tisíc korun (oficiální česká cena prozatím nebyla zveřejněna).

Stylové i odolné

Po designové stránce došlo k relativně velké změně u pouzdra, jemuž kvůli zakulacenosti schází i sebemenší náznaky nožiček. Vše na druhou stranu působí více jednolitě a nepochybně i prémiově. Za design tedy dáváme jednoznačně palec nahoru, stejně jako za odolnost. Titanová slitina TC4 má být údajně třikrát odolnější než běžný (již tak vysoce odolný) titan, navíc se lze spolehnout i na safírové sklo. To kryje 1,5" LTPO AMOLED panel, jež má i z krátkých zkušeností excelentní maximální jas (a tedy i čitelnost) a také je krásně responzivní. Hodinky mají rovněž odolnost dle IP68, standardní voděodolnost do 5 ATM a jsou certifikovány na freediving do hloubky až 30 metrů.

Další funkce jsou spjaté s vlajkovou (číselnou řadou) bez přídomku GT, jako je podpora eSIM či mírně jiná nabídka aplikací ve virtuálním obchodu od Huawei. Hodinky jsou kompatibilní s Androidem i iOS a během klasické recenze se rozhodně zaměříme i na výdrž, jež by měla v běžném režimu činit zhruba 4,5 dny a v úsporném až tři týdny.

Ptejte se, co vás zajímá

Podrobná recenze bude publikována v druhé polovině tohoto měsíce, vy se do té doby mezitím můžete ptát na vše, co vás ohledně nových Huawei Watch 4 Pro zajímá. Odpovědi se pokusíme zařadit do samotné recenze, případně odpovíme přímo zde.

Huawei Watch 4 Pro

Konstrukce47,6 × 47,6 × 12,9 mm, 65 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,5" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Diskuze ke článku
Petr Dlabaja
Petr Dlabaja
Hlavně až budete psát recenzi, tak tam nezapomeňte uvést, že se připravuje podpora placení přes NFC, a že by měla být co nevidět. Stejná věta už se několik let objevuje u různých recenzí hodinek Huawei a skutek utek. Za mě pokud ji nedotáhnou v nejbližší době, tak mé další hodinky už bohužel Huawei určitě nebudou a to mám již 4. Už když jsem kupovat w3pro bylo v recenzích uváděno že budou platby co nevidět.....
Jiří Prokop
Jiří Prokop
Ta cena? To se zbláznili..Platit se tím nedá, výdrž už jen 4 Dny.. Za mě už néé..
Stanislav Chytrý
Stanislav Chytrý
Jak je to prosím z měřením hladiny cukru? Na kolik jsou údaje z hodinek relavantní? Předem moc děkuji za odpovědi.
Tom Novak
Tom Novak
Naposledy upraveno: 9. 6. 2023 16:36
Na koho takový krám za šílenou cenu míří?

- Příšerná cena
-Vypadají tak hodinky z Číny za 1000Kč
-Strašný OS
-Parodie na aplikace v jejich ,,marketu,,
-Mimořádně špatná podpora.

Za stejné peníze se prodávají Garminy které jsou neporovnatelně lepší.
Opravdové chytré hodinky od Samsungu jsou na 1/3 ceny...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze