Huawei promlouvá o strategické úloze procesorů Kirin

1
Huawei promlouvá o strategické úloze procesorů Kirin
  • Produktový manažer společnosti Huawei prohlásil, že procesory Kirin budou i nadále používány výhradně ve smartphonech Huawei a Honor
  • První 5G smartphony bude pohánět procesor Kirin 980 a budou představeny v roce 2019

Produktový manažer Huawei, Brody Ji, promluvil o plánech společnosti s procesory Kirin. V prohlášení Ji uvedl, že nemají v úmyslu nabízet své procesory jiným výrobcům, jako to například dělá Samsung s procesory Exynos.

„Pro Huawei Kirin nepředstavuje obchodní příležitost, ale spíše produkt či technologii, která nám umožňuje vytvořit konkurenční výhodu oproti dalším výrobcům smarpthonů.“

Kirin 980
Kirin 980 byl první ohlášený 7nm procesor.

Huawei založil společnost HiSilicon, která je za výrobu procesorů Kirin zodpovědná, v roce 2004. Po více než deseti letech procesory Kirin pohánějí většinu zařízení Huawei (Honor). V roce 2017 bylo dodáno více než 173 milionů smartphonů osazených čipsety Kirin. Společnost přibližně u 30 až 40 % své produkce smartphonů stále využívá i procesory od Qualcommu, jedná se však obvykle o smartphony nižší třídy. Huawei také představuje významného hráče v sektoru telekomunikací, kde dodává zejména vybavení potřebné pro sítě 5G. V roce 2017 společnost dosáhla provozních výnosů ve výši 98 miliard amerických dolarů.

Chystaný procesor Kirin 980 bude zároveň pohánět první 5G smartphony, které Huawei chystá na rok 2019. Modely vydané dříve, jako například ty ze série Mate 20, budou také osazeny Kirinem 980. Budou však disponovat rozdílným modemem, který sice nenabídne 5G sítě, zato bude jako první na světě podporovat LTE Cat.21 s rychlostí až 1,4 Gb/s.

Diskuze ke článku
Huawei
A hlavne pak muzou o kazdem svem telefonu (bez ohledu na cenu) prohlasit ze je jejich cpu zastarale nebo pomale a tim zabit aktualizaci na novejsi android (ikdyz to neni pravda) tak jak to vlastne dela do ted.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze