Den před premiérou unikají další specifikace o Huawei P20 a P20 Pro

25× aktualizováno
Den před premiérou unikají další specifikace o Huawei P20 a P20 Pro
  • Budoucí vlajková loď od Huawei se má pochlubit třemi zadními fotoaparáty
  • Jejich přítomnost by měla zajistit až 40megapixelové snímky
  • Současně pak i pětinásobný hybridní zoom
  • P20 bude mít čtečku otisků prstů pod displejem, větší P20 Plus vzadu
  • Premiéra možná proběhne 27. března v Paříži

Aktualizováno 26. 3. 2018

Nové modely od Huawei se nám oficiálně představí již zítra v Paříži. Den předem unikají další specifikace skrze prodejní štítek jednoho německého obchodu. Nejprve se podíváme na Huawei P20, kde je odhaleno, že duální fotoaparát bude kombinovat rozlišení 20 a 12 megapixelů. Půjde zřejmě o dobře známou kombinaci monochromatické a RGB kamerky. Pod kapotou se usídlí procesor Kirin 970, 4GB operační paměť a 128 GB úložného prostoru. Potěší nasazení Androidu 8.1 Oreo. Kapacita baterie má být 3 400 mAh.

Huawei P20
Huawei P20

Větší a lépe vybavený Huawei P20 Pro má na zadní straně nabídnout hned tři fotoaparáty s kombinací rozlišení 40 + 20 + 8 megapixelů. Primární fotoaparát bude 40megapixelový a sekundovat mu má 8megapixelový teleobjektiv zajišťující až trojnásobný optický zoom. 20megapixelová kamerka bude černobílá a bude se starat o hloubku ostrosti, stejně jako o kvalitnější snímky za zhoršených světelných podmínek.

Huawei P20 Pro

Aktualizováno 22. 3. 2018

Do oficiálního představení chystaných novinek od Huawei zbývá necelý týden. Známe podobu i výbavu. Navíc výrobce s předstihem představil nejníže postavený model P20 Lite. Právě vedle něj si nyní můžeme prohlédnout Huawei P20, což je případ první fotografie. Rozdílná velikost je na místě – P20 Lite má mít nepatrně větší displej. Konkrétně 5,84palcový oproti 5,7palcovému u P20. Na druhé fotografii je zadní strana telefonu, což naznačuje přítomnost duálního fotoaparátu s novým uspořádáním.

Aktualizováno 20. 3. 2018

Loni přišlo Sony s velmi zajímavou novinkou ve své Xperii XZ Premium, která umí nahrávat slow-motion videa až v 960 FPS a HD rozlišení. Letos má úplně stejnou funkci se shodnými parametry také Samsung Galaxy S9/S9+, ale Sony vylepšilo rozlišení videa dokonce na Full HD a nyní to vypadá, že na vlnu ultra zpomaleného videa možná naskočí také Huawei. Uniklo totiž teaser video lákající na tři fotoaparáty v modelu P20 Pro, které ukazuje jediné, a to zpomalený záběr a tři kruhy symbolizující fotoaparát.

Aktualizováno 19. 3. 2018

Od představení chystaných smartphonů Huawei P20 a P20 Pro nás dělí přibližně týden. Aktuálně již víme, jaké varianty se dostanou na evropské trhy a známe také pravděpodobnou cenu. V Evropě se dle současných informací objeví vždy jen jedna verze. Model P20 bude k dostání se 128GB interní pamětí a 4GB RAM. Jeho cena se má vyšplhat na 679 eur, což je v přepočtu něco málo přes 17 tisíc korun. Větší a lépe vybavený Huawei P20 Pro má být prodáván se 128GB úložištěm a 6GB operační pamětí za 899 eur, tedy bezmála 23 tisíc korun.

Huawei P20 a P20 Pro
Huawei P20 a Huawei P20 Pro

Výše můžete vidět také nový obrázek, na kterém jsou oba telefony zachyceny, takže lze porovnat jejich velikost. Zatímco Huawei P20 nabídne 5,8palcový displej, P20 Pro bude mít 6,1palcový. Za povšimnutí stojí čtečka otisků prstů, která se vměstnala do prostoru pod displejem.

Aktualizováno 14. 3. 2018

Zatímco včera jsme se mohli pokochat trojlístkem chystaných novinek v různých barevných kombinacích, dnes došlo k úniku různých originálních pouzder, které ve formě příslušenství hodlá Huawei nabízet. V plánu jsou nejen klasická silikonová pouzdra, ale i flipová či kryty s částečně průhledným displejem, kde budou vidět důležité informace. K dispozici bude i speciální pouzdro do auta, které má mít magnetická záda pro snadnější přichycení.

Huawei P20 Pro
Huawei P20
Huawei P20 Lite

Aktualizováno 13. 3. 2017

Dnes se můžeme pokochat pohledem na všechny tři očekávané modely ve všech barevných variantách, jejichž plnou galerii najdete na webu winfuture.de. Nejvíce asi překvapí model Huawei P20 Pro, který bude mít ve svém repertoáru vcelku odvážnou barvu jménem Twillight (Lila). Kromě barev jsme se však dnes dočkali také potvrzení řady specifikací, které máme od čínského tria očekávat.

Huawei P20
Huawei P20

Jak už víme, všechny modely P20 budou mít výřez v displeji, v němž bude kromě řady obligátních senzorů také 16/24Mpx fotoaparát, přičemž Huawei prý stáhl manuály, ve kterých se mluvilo o laserovém a infračerveném senzoru. Vypadá to tedy, že odemykání obličejem bude spoléhat čistě jen na přední kamerku, což dává tak velkému výřezu opět o něco menší opodstatnění.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Dále víme, že Huawei P20 i P20 Pro budou mít Full HD+ rozlišení a samozřejmě poměr stran displeje 19:9 kvůli výřezu. 6palcový panel v P20 má být typu LCD, zatímco P20 Pro dostane OLED a Always On funkci. Oba telefony bude pohánět procesor Kirin 970, který najdeme v Huawei Mate 10 Pro či Honoru V10. O hlavní fotoaparátech toho moc nevíme, ale P20 Pro bude mít nepochybně tři, přičemž hlavní duální fotoaparát by měl mít pro Huawei tradiční kombinaci RGB a černobílého senzoru a nový třetí by měl mít rozlišení až 40 Mpx. Zajímavostí je, že tento fotoaparát má mít podle posledních zpráv trojnásobný optický zoom a pětinásobný hybridní.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Může ovšem zamrzet, že pouze levnější P20 Lite si zachová slot pro microSD kartu. Zbylé dva modely si musí vystačit se slotem pro dvě nanoSIM karty. Podle manuálu bude mít P20 baterii o kapacitě 3 400 mAh a P20 Pro hned 4 000 mAh. Pro úplnost si připomeňme, že Huawei P20 Lite se má vejít pod 10 tisíc korun, u P20 už má povyskočit cena na 17 tisíc a za nejvybavenější P20 Pro bude muset z peněženky vytáhnout 23 tisíc korun.

Aktualizováno 12. 3. 2017

Na dnešní „živé“ fotografii máme možnost zahlédnout Huawei P20 ve variantě Lite a konkrétně v zajímavé modré verzi. P20 Lite bude mít velký 5,83palcový displej nebo procesor Kirin 659. Spatřit lze duální fotoaparát, avšak ten bude velmi obyčejný. Sekundární kamerka nabídne jen 2 megapixely pro přeostřování. Nepůjde tak o prestižní modul Leica, ten bude výsadou modelů P20 a P20 Pro, na které se lze podívat níže.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Aktualizováno 8. 3. 2018

Vůbec prvně se můžeme detailně podívat na všechny očekávané novinky. Huawei představí vrcholný model P20 Pro se třemi fotoaparáty, klasický P20 s duálním fotoaparátem a řadu doplní P20 Lite, který rovněž nabídne dva fotoaparáty. Celý trojlístek pak bude mít na čelní straně nepříliš pěkný výřez a je škoda, že se Huawei vydává touto cestou.

Podoba chystané řady Huawei P20

Na trojici fotoaparátů se rozhodl lákat i samotný Huawei, a to skrze oficiální video teaser na Twitteru. V něm je vidět, že výrobce klade důraz na fotoaparát a je jisté, že minimálně v jedné z verzí řady P20 uvidíme hned tři čočky na zadní straně.

Aktualizováno 7. 3. 2018

Dnešní únik je ve znamení propagačních materiálů, na kterých konečně vidíme trojitý zadní fotoaparát. Zdá se, že tato vymoženost bude výsadou nejvyššího modelu Huawei P20 Pro. Čelní strana bude domovem nejen displeje, ale také výřezu. K tomuto nepopulárnímu kroku se tak připojí i Huawei.

Aktualizováno 6. 3. 2018

Do představení nových modelů od Huawei nám chybí tři týdny. Již nyní ale víme pravděpodobné startovací ceny pro evropské trhy. Vrcholný Huawei P20 Pro by měl stát 899 eur, což je zhruba 23 tisíc korun. Prostřední zástupce Huawei P20 má startovat na 679 eurech, což je dle aktuálního kurzu něco málo přes 17 tisíc korun. Dva prozatím zmíněné telefony by se měly primárně lišit počtem fotoaparátů na zadní straně. Pro méně náročné uživatele bude určen Huawei P20 Lite, který má vyjít na 369 eur, tedy přibližně 9 tisíc korun. Tradičně půjde o zástupce střední třídy.

Aktualizováno 2. 3. 2018

Na končícím veletrhu MWC 2018 v Barceloně bylo možné vidět reklamu na březnovou tiskovou konferenci čínského výrobce, která se uskuteční v Paříži. To již víme. Vůbec prvně se však na oficiálních materiálech objevuje informace o finálním názvu novinek. Dočkáme se modelů Huawei P20 a Huawei P20 Pro. Pravděpodobně dojde i na variantu Lite, ta však zmíněna nebyla.

Huawei P20 Pro

Aktualizováno 27. 2. 2018

Do představení nové řady P20 od Huawei nám zbývá ještě měsíc. Dost času na hromadu úniků, které rozhodně neutichají. Dnes se můžeme podívat na trojici fotografií, na kterých má být zachycen klasický model P20. Tentokrát jej opět vidíme s duálním fotoaparátem a bude zajímavé sledovat, kolik snímačů novinky budou nakonec mít.

Pozadu nezůstává ani známý únikář Evan Blass, který zveřejnil fotografii, na které je opět Huawei P20 zachycený z obou stran. Za povšimnutí stojí například čtečka otisků prstů pod displejem nebo nasazení Adroidu Oreo, což však žádným překvapením není. Na fotografiích od Evana je již vidět výřez displeje v horní části, což nám připomíná tajné zařízení, které jsme nafotili na barcelonském veletrhu.

Aktualizováno 25. 2. 2018

Přestože si na P20 a P20 Plus musíme počkat ještě déle než měsíc, můžeme si již nyní prohlédnout uniklé oficiální rendery, které zachycují oba telefony vedle sebe. Z nich je patrné, že zatímco menší P20 bude mít čtečku otisku prstu pod displejem, u většího P20 Plus zabírá displej téměř celou přední stranu a čtečka otisků prstů tak bude mít své místo na zádech, podobně jako u Mate 10 Pro.

Uniklé rendery P20 a P20 Plus

Aktualizováno 24. 2. 2018

I když video s pozvánkou na představení telefonu trvá pouhých 7 sekund, ukrývá mnoho zajímavých informací. Tři kruhy umístěné vedle sebe naznačují, že se potvrzují předchozí informace o třech fotoaparátech umístěných ve vertikální linii. Tomu také odpovídá slogan „mooore“, tedy „vííc“. Jestli jde skutečně o třetí fotoaparát, nebo nějakou jeho doplňkovou funkci, to se dozvíme už 27. března, kdy bude P20 oficiálně představen.

Aktualizováno 23. 2. 2018

Skrze čínský certifikační úřad TENAA uniká Huawei P20 a my se můžeme podívat, jak by měla jedna z variant vypadat. Navzdory tomu, že se spekuluje o trojitém fotoaparátu na zadní straně, vidíme na zádech chystané novinky pouze duální fotoaparát. Je možné, že jde o prototyp či nižší variantu řady P20. Zcela jasno bude až za měsíc, kdy koncem března proběhne oficiální představení.

Huawei P20

Aktualizováno 9. 2. 2018

Unikly živé snímky varianty P20 Lite a my se konečně můžeme podívat, jak to zástupci střední třídy bude slušet. Displej se rozprostře po celé čelní straně a v horní partii bude výřez, který lze rovněž velmi dobře vidět.

Huawei P20 Lite

Aktualizováno 8. 2. 16:20

Huawei již oficiální ukázal pozvánku na klíčovou tiskovou událost, která proběhne 27. března v Paříži. Kromě termínu a místa došlo ke zřejmému potvrzení trojice fotoaparátů na zadní straně. Naznačují to nejen tři kruhy, ale také ztrojené písmeno „o“ ve slově more (anglicky více). Bude velmi zajímavé sledovat, co Huawei se třemi fotoaparáty a speciální umělou inteligencí dokáže.

Huawei

Aktualizováno 8. 2. 2018 14:20

Pouhý den po první zmínce tu máme další informaci o Huawei P20 Lite. Tentokrát se prostřednictvím videa můžeme podívat na pravděpodobnou animaci renderů. Vyjasnily se nám rozměry, které mají činit 148,6 × 71,2 × 7,4 milimetrů, přičemž displej bude nakonec zřejmě menší než se čekalo – „jen“ 5,7 palce. Vidět můžeme výřez v displeji či duální, mírně vystouplý fotoaparát. V jeho místech naroste tloušťka o 1 milimetr.

Aktualizováno 7. 2. 2018

Čekání na nové vlajkové lodě od Huawei si dnes zkrátíme několika informacemi o variantě P20 Lite. Dle nákresu pocházejícího z certifikačního úřadu FCC by se mělo jednat o smartphone s nezvykle protaženým displejem o poměru stran 19:9, který ale bude mít čelní výřez podobný tomu u Apple iPhonu X. Displej by měl mít úhlopříčku 6,1 palce a rozlišení 2 280 × 1 080 pixelů. Přitom půjde o vcelku kompaktní telefon s rozměry 148 × 70 milimetrů. Navzdory velkému displeji si budeme muset vystačit s poměrně skromnou kapacitou baterie 2 900 mAh. Více informací v tuto chvíli není známo.

Huawei P20 Lite

Aktualizováno 5. 2. 2018

Chystané vlajkové lodě Huawei řady P se postupně odhalují. Tentokrát skrze ochranná pouzdra, kde patrně nejvíce zaujme vertikálně orientovaný trojitý fotoaparát na zadní straně. Povšimnout si lze také výřezu na čelní straně do displeje, ovšem jen na některé z verzí. Huawei tak zřejmě nasadí 3D skenování obličeje jen na jedné z variant chystaných telefonů s pravděpodobným označením P20.

Huawei P20

Aktualizováno 1. 2. 2018

Zahraniční média uvádějí, že Huawei rozeslal pozvánky na tiskovou konferenci, kterou pořádá 27. března v Paříži. Podrobnosti výrobce samozřejmě neodhalil, avšak předpokládá se, že dojde k představení nových vlajkových lodí. V jejich případě stále není jasno, jak přesně se budou jmenovat. Spekuluje se o označení P11, avšak aktuálně se opět do hry vrací i označení P20.

Aktualizováno 24. 1. 2018 13:30

Na novou generaci špičkových modelů od Huawei si letos počkáme o něco déle. Zatímco loni představil vlajkové lodě v rámci veletrhu MWC 2017, letos si naplánuje vlastní akci. Dle informací od anonymního zdroje má evropská premiéra proběhnout až během dubna, tedy více než měsíc po barcelonském veletrhu.

Aktualizováno 24. 1. 2018 11:40

Matoucí situace kolem označení příští řady vlajkových lodí od Huawei se možná konečně lehce vyjasňuje. Společnost si nechala registrovat označení P11 ve Velké Británii, Tchaj-wanu, Hong-Kongu a dalších zemích. Na druhou stranu například v USA došlo k registraci modelu P20. Aktuálně se však přikláníme k tomu, že Huawei nebude nic přeskakovat a dočkáme se P11. Nasvědčují tomu i dřívější úniky na oficiálních stránkách výrobce, kde se P11 objevil.

Huawei P11

Aktualizováno 12. 1. 2018

Huawei se již připravuje na příchod svých vlajkových modelů. Prozatím však stále tápeme nad finálním označením. Zatímco poslední týdny naznačovaly, že půjde o řadu P20, nyní dochází ke změně. Na stránkách Huawei si totiž můžete do porovnávacího katalogu zařadit Huawei P11 a Huawei P12. Pakliže se však těšíte na omylem odhalené specifikace, musíme vás bohužel zklamat. U telefonů jsou použité malé náhledy starších modelů a v případě vypsaných specifikací Huawei pouze okopírovalo starý Ascend Mate 7.

Huawei P11 a P12

Aktualizováno 11. 1. 2018

Příchod dalších vlajkových modelů od Huawei se nezadržitelně blíží. Stále není zcela jasný název, avšak v poslední době dochází k odklonu od označení P11. Namísto toho by chystané telefony měly nést označení P20. Nově se objevila informace týkající se displeje jedné z variant. Ta naznačuje, že rozlišení bude 2 244 × 1 080 pixelů, tudíž opět protažené Full HD. Nezvyklé rozlišení prozrazuje poměr stran 18,7:9.

Huawei P20

Aktualizováno 15. 12. 2017

Zástupci Huawei uspořádala v sousedním Německu vánoční tiskovou konferenci pro novináře, kde mimo jiné zazněla poměrně zajímavá informace týkající se příští řady vlajkových modelů. Zástupci společnosti prozradili, že nová vlajková loď bude představena v průběhu 1. čtvrtletí roku 2018. Nabízí se tak samozřejmě možnost, že ji Huawei ukáže na barcelonském veletrhu MWC 2018. O další měsíc později by pak mohlo dojít k zahájení prodeje, čímž by se opakoval letošní scénář s modelem P10.

Původní text z 6. 12. 2017

Chystaná vlajková loď čínského Huawei zaznamenala první neoficiální únik. Konkrétně jde o několik tiskových materiálů, které prozrazují vylepšení na poli fotoaparátů. A že jich rozhodně nebude málo. V současnosti nacházíme duální fotoaparáty u všech modelů Huawei počínaje střední třídou. Příští vlajková loď by na zadní stranu mohla přidat ještě třetí kamerku do party. Kombinace tří fotoaparátů má v prvé řadě umožňovat pořízení až 40megapixelových fotografií. K dispozici by měl být také až 5násobný hybridní zoom. Zde se je jistě nač těšit, neboť výsledky pouze 2násobného hybridního zoomu například u Huawei Mate 10 Pro jsou velmi působivé.

Huawei P11

Inovovaná optika hlavního fotoaparátu Leica má být schopná zajistit až o 100 % více světla a režim Pro Night Mode má přinést ostré noční snímky i bez použití stativu. Myšleno bude i na čelní kamerku a pořízení selfie snímků. Ty mají vznikat až ve 24megapixelovém rozlišení. Z přiložených materiálů může zarazit označení Huawei PCE Series. Obecně se však nyní předpokládá, že jde pouze o nekonkrétní označení skrývající budoucí Huawei P11. Další informace v tuto chvíli nejsou známé, stejně jako datum představení.

Zdroj: twitter.com, pocket-lint.com, twitter.com, twitter.com, slashleaks.com, phonearena.com, gsmarena.com, winfuture.de

Diskuze ke článku
Martin
A není to málo, Antone Pavloviči?
Xwert Is
Xwert Is
900 € za hento? To musia mať iné drogy tam kks.
Skopírujú drbnutý výrez skopírujú umiestnenie foťáku skopírujú skoro celý dizajn. SW zoberú zadarmo od Googlu a chcú za to 900 €. Za tie výrezy v displeji by som im ruky obťal...
Ale tak má to aj svoje + aspoň sa mi bude ľahšie vyberať nový telefón lebo keď všetko s výrezom vylúčim z výberu tak hneď sa výber zúži len na prístroje ktoré majú hodnotu.
Kopírovať dobré veci ešte poviem no dobre ale keď niekto kopíruje k*k*tiny tak tam už rozum zastáva.
pantau
Hlavně to nebude P11 ale P20
ANO
V poradku, inovujem. Vic procesoru, vyssi rozliseni, vyssi pamet .... to uz tu vsechno bylo, lidi si uz zacali zvykat, tak udelaji vic fotaku, proc ne?:o) Hadam, ze dalsi vyvojovy "pokrok" po 16ti fotacich, budou aspon dve, tri ctecky otisku prstu. Pohoda ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze