Huawei oznámil finanční výsledky za 1. pololetí: příjmy dosáhly 1,3 bilionu Kč

2
Huawei oznámil finanční výsledky za 1. pololetí: příjmy dosáhly 1,3 bilionu Kč
  • Příjmy dosáhly 401,3 miliardy čínských jüanů a narostly o 23,2 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku
  • Dodávky chytrých telefonů (včetně značky Honor) činily 118 milionů kusů, což znamená meziroční nárůst 24 %

Společnost Huawei oznámila své hospodářské výsledky za první polovinu roku 2019: příjmy ve výši 401,3 miliardy čínských jüanů a nárůst 23,2 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Čistá zisková marže společnosti za první pololetí 2019 činila 8,7 %.

Podle předsedy představenstva společnosti Huawei, pana Liang Hua, společnost funguje hladce a je zdravá jako vždy. Díky efektivnímu řízení a vynikajícím výsledkům napříč všemi finančními indikátory bylo podnikání Huawei v prvním pololetí 2019 i nadále silné, informují zástupci společnosti v tiskové zprávě.

Carrier business

V rámci carrier business dosáhly tržby Huawei 146,5 miliardy čínských jüanů a Huawei zaznamenává stabilní růst výroby a dodávek vybavení pro bezdrátové sítě, optický přenos, datovou komunikaci, výpočetní techniku a související výrobky. K dnešnímu dni společnost Huawei získala 50 komerčních smluv na sítě 5G a na trhy po celém světě dodala 150 000 základnových stanic.

Enterprise business

V rámci enterprise business činily tržby Huawei za první pololetí 31,6 miliardy čínských jüanů. Společnost nadále rozšiřuje své portfolio na poli informační a komunikační techniky do více oblastí včetně cloudu, umělé inteligence, sítí pro univerzitní areály, datových center, internetu věcí a inteligentní výpočetní techniky. Huawei dodává pro vlády, energetické společnosti, stejně jako pro zákazníky v komerčních odvětvích, jako jsou finance, doprava, energetika či automobilový průmysl.

Consumer business

V rámci consumer business dosáhly tržby Huawei za první čtvrtletí 220,8 miliardy čínských jüanů. Dodávky chytrých telefonů společnosti Huawei (včetně telefonů značky Honor) představovaly 118 milionů kusů, což znamená meziroční nárůst 24 %. Společnost také dosáhla rychlého růstu v dodávkách tabletů, počítačů a chytrých doplňků. „Společnost Huawei rozšiřuje sortiment svých zařízení tak, aby mohla dodávat ještě plynulejší inteligentní zážitky pro uspokojení veškerých potřeb zákazníků“, to se můžete dočíst přímo v tiskové zprávě. K dnešnímu dni čítá ekosystém mobilních služeb Huawei více než 800 000 registrovaných vývojářů a 500 milionů uživatelů na celém světě.

Dodávky chytrých telefonů společnosti Huawei (včetně telefonů značky Honor) představovaly 118 milionů kusů.

Příjmy rychle rostly v průběhu května,“ říká Liang. „Díky základům, které jsme položili v první polovině roku, pokračujeme v růstu i poté, co jsme byli přidání na (americký) tzv. Seznam subjektů. Tím nechci říci, že bychom před sebou neměli jisté těžkosti. Máme a krátkodobě mohou ovlivnit tempo našeho růstu.

Liang dodává: „Budeme ale držet kurz. Máme plnou důvěru v budoucí vývoj a budeme nadále investovat podle našeho plánu – včetně celkové letošní investice do výzkumu a vývoje ve výši 120 miliard čínských jüanů.

Diskuze ke článku
Romualdo
Dobrá práce, jen tak dále. Konkurence je zdravá ;-)
Elmo
Myslím si že do 3 roku budou světovou jedničkou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze