V sérii Huawei nova 12 se má objevit 100W nabíjení

aktualizováno
V sérii Huawei nova 12 se má objevit 100W nabíjení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Měl by jej nabídnout model Huawei nova 12 Ultra
  • Očekává se i podpora 5G

Aktualizováno 1. 12. 2023

Gsmarena.com upozornila na únik z čínského certifikačního úřadu 3C. V něm bylo odhaleno zařízení pod kódovým označením ADA-AL00U, jímž má být model Huawei nova 12 Ultra. U modelu 12 Ultra se přitom také podle únikařů počítá s čipovou sadou Kirin 9000S, kterou využívá například Huawei Mate 60, stejně jako s 5G.

Původní zpráva z 22. 11. 2023

Huawei pracuje nejen na HarmonyOS, ale samozřejmě i na novinkách v oblasti hardwaru. Nejnovější spekulace ze sociální sítě weibo.com zmiňují přípravy modelu Huawei nova 12. Jak možná víte, řada nova většinou zastřešuje zařízení, která hledí na styl. Na tom se zřejmě ani v příštím roce nebude nic měnit, což naznačuje únik chystaného modelu, ze kterého prozatím vidíme zadní stranu.

Huawei nova 12

Matná zadní strana upoutá především modulem s fotoaparáty. Částečně dá vzpomenout na současnou generaci telefonů nova 11. Je tedy oválný a najdeme v něm celkem tři objektivy. Zajímavým prvkem je kruhový diodový blesk kolem jednoho z objektivů. Otázkou zůstává, k čemu bude sloužit. Lze spekulovat, že by mohlo jít o portrétní objektiv a citlivou formu přisvětlení, tedy něco na způsob Viva V29 a jeho funkce Aura Light.

Jelikož můžeme z části vidět i boky, jsou jasně patrná tlačítka, která budou tenká. V takovém případě je nanejvýš pravděpodobné, že čtečka otisků prstů bude v případě Huawei nova 12 v displeji, který by měl být typu OLED. Potěšující informací je, že by modely řady nova 12 měly nabízet podporu 5G. Tradičně by rovněž nemělo zůstat u jediného modelu, ale premiéru si odbydou minimálně tři. Můžeme předpokládat, že půjde o novu 12, novu 12 Pro a novu 12 Lite/12 SE. V tuto chvíli bohužel nejsou známé podrobnější informace ani možný termín oficiálního představení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze