Huawei nehodlá vyrábět další telefony s Windows Phone

78

Huawei je bezesporu jednou z nejrychleji rostoucích společností, které jsou zaměřeny na mobilní telefony, ale podle nejnovějšího vyjádření společnosti Huawei nemá v současnosti zájem o to vyrábět telefony s operačním systémem Windows Phone a hodlá tak zůstat u Androidu.

Huawei sice nepatří mezi výrobce, kteří by vás napadli, když se řekne Windows Phone, pravdou ale je, že v minulosti několik modelů s Windows Phone vyrobil. Nově ale Huawei dává na vědomí, že se od tohoto výrobce dalšího Windows Phone zařízení jen tak nedočkáme.

Informace pro majitele Huawei Ascend W1: Huawei Ascend W1 nedostane aktualizaci na Windows Phone 8.1

Huawei

K věci se Huawei vyjádřilo následovně: „Snažili jsme se Windows Phone používat, ale bylo pro nás velmi složité přesvědčit zákazníky, aby Windows Phone vyzkoušeli. Prostě to pro nás nebylo výdělečné. Dva roky jsme na těchto telefonech ztráceli peníze. Prozatím jsme se tedy rozhodli, že práci na Windows Phone telefonech odkládáme“. Jak jsme se sami mohli přesvědčit, Huawei má své záměry někde jinde a zajímá jej spíše platforma Android a bezdrátové technologie.

Zdroje: wpcentral.com, online.wsj.com

Diskuze ke článku
Wp som mal
Ja som to nečakal-dávam ruku hore. Tiež som dal wp šancu nie síce 2roky ako Huawei, ale dal. Bohužial používať sa to nedá. Apky sú strašné a celý systém je oproti konkurencii ďaleko pozadu.
Satai
Kdo to necekal, at zvedne ruku.
wpphone
Neumí to prodat. Třeba takový Huawei Ascend W1 nebyl vůbec špatný telefon. Ale ani o něm nebylo moc vědět, v obchodech jsem jej ani neviděl a když, tak jednou dvakrát na letáku... ale přesto jsem kupodivu jej u pár lidí viděl.
A pak W2, která byla ještě lepší, ale byla dostupná jen v několika zemích...
Zaklinac
Propagácia nula, podpora nula. A svete div sa, nepredáva sa.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze