Huawei Ascend G 600 s 4,5“ displejem živě z veletrhu IFA 2012

Hodně modelů na berlínském veletrhu představil čínský výrobce Huawei. Velmi zajímavě působí novinka s názvem Ascend G 600, která by mohla zamíchat kartami ve střední třídě mobilních telefonů. Nabídne opravdu velký displej, dvoujádrový procesor, Android 4 Ice Cream Sandwich nebo technologii NFC. Krátce jsme ji na veletrhu vyzkoušeli.

Jistě si vzpomenete na úspěšný model G 300, který se i u nás těší nemalé oblibě. Vědom toho si je i výrobce a hodlá celou řadu G (Gold) obohatit o nové modely. Prozatím nejvyšším modelem této řady bude v tomto článku představovaný Ascend G 600.

Huawei G 600 se chlubí už z dálky velkým displejem

Displej obr

Pojďme se podívat ale na novinku blíže. Výrobce prozatím neodtajnil rozměry a hmotnost, ale mezi malé telefony se G 600 rozhodně nezařadí. Proč? Chlubí se totiž 4,5 palcovým displejem, což je v podstatě pochopitelné, kdy nižší model G 300 nabízí už 4 palce. Jistě vás, stejně jako nás v Berlíně, také potěší využití technologie IPS. Displej vypadá v reálu opravdu velmi dobře, a to i navzdory nižšímu rozlišení 960 x 540 pixelů. Rastr není takřka vidět.

Huawei Ascend G 600 – první pohled z IFA 2012

Zařazení do střední třídy je vidět například na použitých materiálech, mezi kterými vládne samozřejmě plast. Telefon ale působí velmi pevně a navíc padne dobře do ruky, za což vděčí zaobleným hranám. Zadní kryt na svém rovněž drží pevně a nehne se ani o kousek.

Zatím bez Emocí

Tahákem telefonu bude jistě také dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz. Ten se stará o pohon operačního systému Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, nad kterým bdí nadstavba od Huawei. Nejde však o nové Emotion UI, které se na G 600 dostane až později. Prozatím se jedná o totožnou nadstavbu, jakou nabídne nižší model G 300. Plynulost je víceméně dobrá, jen občas dojde k lehkému seknutí nějaké animace. Pod displejem se pak nachází trojice senzorových kláves, které jsou již v novém stylu a tedy s klávesou, která vyvolává nabídku naposledy spuštěných aplikací.

Interní paměť nabídne papírové 4 GB, při kontrole volného místa na nás svítila hodnota lehce nad 2 GB. Vše lze samozřejmě rozšířit paměťovými kartami microSDHC až do kapacity 32 GB. Když jsem nakousl sloty, mohu zmínit, že G 600 pracuje ještě s klasickou SIM kartou, nikoli její micro variantou.

Z dalších funkcí se sluší zmínit přítomnost čipu NFC nebo 8 megapixelového fotoaparátu s automatickým ostřením a přisvětlovací diodou. Na zádech telefonu se také nachází logo vylepšení zvuku DTS. Příjemným překvapením je také baterie s kapacitou 1930 mAh, která slibuje velmi dobrou výdrž. Ostatně Huawei se o lepší výdrž snaží takřka u většiny svých nových telefonů.

V ruce se G 600 drží dobře

Na závěr zbývá dodat, že model Ascend G 600 by se měl do prodeje dostat během října, ve dvou barevných variantách a za cenu 299 eur. Pokud si cenu přepočteme na české koruny, dostaneme se na zhruba 7 500 Kč. Huawei Ascend G 600 by tak mohl přímo konkurovat Desiru X, který byl rovněž prezentován na veletrhu IFA 2012. Oproti němu má však v mnoh ohledech lepší výbavu.

Odemykací tlačítko je prakticky na pravém boku

Technické parametry Huawei Ascend G600

Kompletní specifikace
Konstrukce134 × 67,5 × 10,5 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Play MSM8225, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 203
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 930 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 1:59 hodin
Dostupnostlistopad 2012, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
vacoma
Vypadá doopravdy hezky. Asi se stal mým hlavním aspirantem na koupi. Bylo by parádní kdyby se k nám dostal ještě před Vánoci a s cenou do 8 000,-.
Martin
Nevíte náhodou, kdy tento telefon bude obohacen o nadstavbu Emotion UI? Děkuji za odpověď.
Pato
Myslim ze znacka Huawei sa zacina udomacnovat a vytlaca Znacky ako su HTC o LG ani nehovorim ,asi si kupim tento mobil dam sancu aj ja Huawei pri tom sa mi paci aj HTC DesireX co mi pripada odvar ked to porovnam ,kdovie ako vie fotit a hraa na tom som zvedavy a aky ma Graficky cip ktory mesiac je RIJEN ?:)
MM
Telefon pěkný, ale umístění usb na boku přístroje nechápu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze