Huawei MediaPad 7 Lite: čínská odpověď na Nexus 7

2

Čínský Huawei se rozhodl odpovědět na vysokou popularitu nového Nexusu 7, historicky prvního tabletu od Googlu, a představuje svůj vlastní, velice podobný model řady MediaPad. Ten zaujme třeba slotem na SIMkartu s podporou 3G sítí, hliníkovou konstrukcí a nebo podporou přehrávání filmů ve FullHD rozlišení.

Výrobce Huawei je nechvalně znám tím, že při představování svých nových modelů, a to ať už se jedná o smartphone či tablet, nikdy nezveřejňuje příliš informací. Stejný postup bohužel zvolil i u dnes uvedené novinky. Přece jen jsme se ale novém tabletu něco dozvěděli.

Tip: přečtěte si také článek - Huawei MediaPad 10 FHD představen v působivém videu

Jak už sám název Huawei MediaPad 7 Lite napovídá, jedná se o tablet menších rozměrů s displejem o úhlopříčce 7 palců. Navíc se zřejmě bude jednat v určitém směru o odlehčený model MediaPad, který je již nějaký čas na trhu, a který jsme pro vás také otestovali. Novinka nabídne rozlišení 1280×800 pixelů a zobrazovací technologii TFT IPS, tedy stejně jako stávající MediaPad. Ano, pokud přemýšlíte o podobnosti s nedávno představeným Nexusem 7 od Googlu, pak vám dáváme za pravdu. Displeje obou tabletů jsou totiž papírově naprosto totožné a vzájemné porovnání jejich kvalit tedy bude více než zajímavou záležitostí.

Huawei MediaPad 7 Lite

Co se týče rozměrů, tak prozatím víme pouze to, že MediaPad 7 Lite bude vysoký necelých 160 a široký 94,3 milimetrů, což je ale o dost méně, než současný MediaPad, i když podle obrázků není rámeček kolem displeje nijak menší. Je tedy otázkou, jaké rozměry tedy nakonec bude mít. Dnes tolik sledovaný údaj o šířce v pase při pohledu z profilu prozatím chybí. Zatím to není oficiálně potvrzeno, nicméně materiál, ze kterého je vyroben zadní kryt tabletu vypadá podle tiskových fotografií na hliník. Možná i díky tomu je novinka o 40 gramů těžší, než právě již zmiňovaný Google Nexus 7. Celková hmotnost tedy ční 390 gramů, tedy stejně, jako současný MediaPad. Oproti němu ale můžeme vidět odlišný design zadní strany.

Velmi důležité údaje o použitém chipsetu, procesoru, grafické kartě či kapacitě vestavěné paměti jsou prozatím zahaleny rouškou tajemství. Můžeme ale spekulovat o tom, že minimálně v případě čipové sady výrobce zvolí svou vlastní variantu, podobně jako u v Barceloně představeného vlajkového modelu Mediapad 10 FHD. Co naopak víme již nyní a s jistotou, je použitý operační systém, kterým je samozřejmě Android, a to konkrétně ve verzi 4.0.4 Ice Cream Sandwich, pravděpodobně nastavěný zbrusu novým prostředím Huawei Emotion UI. Konektivita kromě obligátního třípásmového Wi-Fi a Bluetooth 2.1 zahrnuje překvapivě také sítě druhé a třetí generace včetně HSPA, což logicky evokuje i přítomnost slotu na SIM kartu, který by mohl být celkem zajímavou konkurenční výhodou novinky.

V dnešním preview jsme nový 7 palcový tablet z dílen Huawei srovnávali s Nexusem 7, se kterým zkrátka chtě nechtě na trhu bude muset už díky velmi podobným rozměrům a designu soupeřit. Dokud ale Huawei nedoplní zbytek důležitých specifikací, není srovnání zcela objektivní. Předpokládáme ale, že se specifikace nebudou lišit do té míry, že by obě zařízení například z hlediska výpočetního výkonu nebylo možno porovnávat. Nejzajímavěji pak tato porovnání budou znít v té době, až se dozvíme i oficiální cenu, za kterou se bude Huawei MediaPad 7 Lite prodávat. Zajímalo by nás také, v čem všem se liší od současného tabletu Huawei MediaPad. Na první pohled totiž až na design zadní strany vypadají skoro totožně. Jakmile se všechny tyto informace dozvíme, budeme vás o tom neprodleně informovat.

Zajímá vás tématika tabletů? Zkuste také náš web tabletnet.cz

Technické parametry Huawei MediaPad 7 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 94,3 × ? mm, 390 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, ?

Zdroje: huaweidevice.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
tmaska
jestli to bude cisty android a bude moznost volat a posilat sms stejne jako u samsung tabu a bude dobra cena , tak jako hracka na ryby je moje
loller
Takže co jsem našel ofic. informace tak PLUSY oproti nexusu: GSM a 3G s podporou SMS a volání, microsd karty, na zádech fotoaparát 3,2 mpix, kovová konstrukce o 0,5mm tlustší (subjektivní plus) MÍNUSY: není to nexus (který má vždy nejnovější verzi OS jako první), vyšší váha (370g oproti 340g), menší kapacita baterie (4100 místo 4325 mAh), nejspíše jen dvoujádro (1,2 GHz CortexA8 oproti tegra 3)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze