Huawei Mate 40 Pro takřka kompletně odhalen. Jaké inovace přinese?

Huawei Mate 40 Pro takřka kompletně odhalen. Jaké inovace přinese?
Fotografie: winfuture.de
  • Fotoaparát má disponovat novým druhem ostření
  • Hlavní snímač se chlubí rozlišením 50 megapixelů
  • Rychlé dočerpání energie zajistí 65W nabíjení
  • Procesor má být údajně výkonnější než Snapdragon 865+

Server winfuture.de odhalil nové informace o chystaném Huawei Mate 40 Pro, který představuje nejlépe vybavený telefon z dílny čínského výrobce. Oficiálního představení řady Mate 40 bychom se přitom měli dočkat již tento čtvrtek. Co tedy vlajková loď od Huawei vlastně nabídne?

Zaoblený OLED panel

V prvé řadě se podle uniklých informací můžeme těšit na velký 6,76" OLED panel s rozlišením 2 772 × 1 344 pixelů (s výslednou jemností 456 PPI). Prozatím není potvrzeno, zda má obrazovka nabídnout zvýšenou obnovovací frekvenci, vzhledem k tomu, že 90Hz displejem disponuje již Huawei P40 Pro (Pro+), dá se předpokládat, že tomu tak bude.

Z renderů si lze také všimnout, že boky displeje budou zaoblené, pravděpodobně stejně výrazně jako u Mate 30 Pro. Čtečka pak bude přímo pod obrazovkou.

Procesor výkonnější než Snapdragon 865+

O výkon se má postarat nový Kirin 9000 vyráběný společností TSMC. Jedná se o 5nm osmijádrový procesor, z nichž čtyři jádra jsou Cortex-A55 s maximálním taktem 2,04 GHz, tři jádra Cortex-A77 s max. taktem 2,54 GHz a jedno Cortex-A77 jádro s nejvyšším taktem 3,13 GHz. Čipset by tak měl být údajně ještě výkonnější než Snapdragon 865 Plus. O grafický výkon se stará primárně Mali-G78. Samozřejmě nechybí ani 5G modem pro podporu sítí páté generace.


V Evropě má být telefon nabízen s 8GB RAM a 256GB úložištěm typu UFS 3.1, které budete moci rozšířit o proprietární nanoSD karty. Na čínském trhu má být k dispozici také verze s 12 GB RAM či speciální edice Mate 40 RS nebo Pro+, která má nabídnout upravený design i fotovýbavu.

Stylový fotomodul a zajímavá výbava

Fotovýbava je nicméně působivá také u „základního“ Huawei Mate 40 Pro. Ve spolupráci se známou firmou Leica si Huawei připravil nový systém ostření, který kombinuje laserové „focusu“ a nový druh optického ostření. Zatím není jasné, jak přesně má tato technologie fungovat. Kromě LED přisvícení má být k dispozici také speciální senzor, který se má postarat o zachycení realističtějších barev.


Kruhový modul fotoaparátu se pak skládá z hlavního 50Mpx snímače s podporou optické stabilizace a clonou f/1.9, 20Mpx ultraširokoúhlého objektivu (o světelnosti f/1.8) a 12Mpx teleobjektivu s clonou f/3.4. Mimo jiné by mělo být možné také natáčení 8K videí.

V pilulkovitém výřezu v levé části displeje je 13Mpx selfie kamerka (f/2.4) a také 3D senzor, pomocí něhož je možné telefon ovládat skrze gesta podobně jako třeba u Pixelu 4.


Kapacita baterie má činit 4 400 mAh a bude ji možné nabíjet až výkonem 65 W skrze USB-C. Nabití z 0 na 100 % by přitom nemělo trvat déle než hodinu. Podporováno je také bezdrátové nabíjení (včetně reverzního), takže lze telefonem nabíjet příslušenství, například sluchátka či hodinky.

Z dalších parametrů stojí za zmínku hmotnost 212 gramů, rozměry 162,9 × 75,5 × 9,1 mm či podpora Bluetooth 5.2 nebo Wi-Fi 6. Huawei Mate 40 Pro dorazí s Androidem 10 a aktuálním EMUI 11. Jako u ostatních nových modelů Huawei a Honor i zde najdeme namísto Google služeb alternativu od Huawei (HMS).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze